Foto: Stockholmsmarknader

Vill slå världsrekord - loppis tar över Solvallas travbana

För den loppis-frälste är det dags att planera in 7-8 maj. Då blir det nämligen världsrekordförsök i bakluckeloppis när bilar tar över travbanan.

  • Publicerad 12:05, 13 mar 2016

Det blir en loppispremiär med extra allt

Enligt Guinness rekordbok finns ännu inget bakluckeloppis-rekord registrerad. Det vill Stockholmsmarknader, som driver drive in-loppis i bland annat Solvalla, ändra på. Den 7-8 maj intar man för första gången Solvallas travbana med plats för tusentals bilar. Tidigare har man hållit till på parkeringarna intill banan.

– Rekordet är lite oklart men Guinness är positiv till vårt försök. Vi har googlat lite och fann en bakluckeloppis i Australien där 500 bilar var med, det är väl mer eller mindre officiellt, säger Maria Wiberg på Stockholmsmarknader.

"Extra allt"

Så här går det konkret till att slå rekordet:

– Man dokumenterar allt själv, med video bland annat, så att man kan visa att det här verkligen har hänt och sen skickar man in det till Guinness. Vi tycker det här är ett skoj sätt att inleda säsongen på, det blir en loppispremiär med extra allt!

Det krävs ingen föranmälan om man vill vara med att sälja. 160 kronor per bil.

Är du redan upptagen den här helgen så kanske bakluckeloppisen i Vällingby är aktuell, men då utan rekordförsök. Den 22 maj blir det loppis i Åregaraget i Vällingby city.

Världens största bakluckeloppis?

Vad: Världsrekord i antalet bilar på bakluckeloppis

Var: Solvalla travbana, inne på travbanan

När: Lördag och söndag 7-8 maj mellan kl. 11-15 (endast dagen där flest bilar registreras sänds in till Guinness rekordbok).

Mer information: solvallaloppis.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Graffitiväggen i Tensta blir kvar – trots löftet

Nyheter "Får acceptera att det är så det ser ut" Inför valet lovade M, L och KD att de lagliga graffitiväggarna skulle rivas. Spångamoderaten Ole-Jörgen Persson kallade det ett "sylvasst vallöfte". Men nu blir det ändå inte så.måndag 22/10 16:23

Då stängs Nockebybanan av på kvällarna

Nyheter Så reser du istället Andra veckan i november ersätts all spårvagnstrafik på Nockebybanan med bussar från 20.45 på kvällen.måndag 22/10 16:14