Brann ner. Räddningstjänsten kunde inte stoppa branden. Foto: Mostphotos

Villa brann ner till grunden – man anhållen misstänkt för mordbrand

I lördags vid 21 brann en villa i Vallentuna. En person är skriven i huset och kan vara avliden. En man är anhållen misstänkt för mordbrand.

  • Publicerad 08:35, 15 apr 2019

Det var i lördags vid 21-tiden som larm kom om en brand i en villa i Vallentuna.

– En man som befann sig i närområdet greps och anhölls misstänkt för mordbrand, säger Eva Westberg på polisen till Vallentuna Nyheter.

Huset brann ner till grunden och platsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning.

Nu befaras en person ha dött i branden, rapporterar Aftonbladet. 

– Vi kan inte utesluta att en person har blivit inbränd här, men vi vet inte i nuläget. säger Carina Skagerlind vid polisen i Stockholm till Expressen.

När Vallentuna Nyheter söker ansvarig förundersökningsledare låter hon hälsa så här:

– Vi kan inte säga så mycket mer än att vi har en person som sitter anhållen för mordbrand. Vi är i inledningsskedet i förundersökningen, säger Eva Westberg.

Förundersökningen sker på avdelningen för grova brott.

Tre familjer: Så firar vi påsk

Nyheter ✓Traditioner ✓Skillnader och likheter ✓"Gemenskapen är viktigast" Fasta från telefonen, familjehäng och tid för andlighet. Vi träffade en katolsk, en protestantisk och en rom-ortodox familj för att prata om påsken – den största kristna högtiden.torsdag 18/4 14:00

Emelina och Ella,10, skrev brev om miljön till Löfven

Nyheter "Kändes overkligt att få svar" Emelina Ekman och Ella Weström är 10 år och bor i Vallentuna. De ville göra något för miljön – så de skrev ett brev till vår statsminister.torsdag 18/4 11:31