Villa Skoga – tar tid men står inte still

Villa Skoga står fortfarande öde och orenoverat, men det innebär inte att arbetet står stilla. – Vi jobbar för fullt fast det inte syns, säger Nina Rönnberg, del­ägare.

  • Publicerad 09:00, 14 feb 2019

När Nina Rönnberg och Ulf Månsson köpte Villa Skoga i januari 2018 för att göra huset till en levande mötesplats, hade de hoppats på att kunna sätta igång med renoveringen ganska snart. De hade hoppats på att öppna Kungsängens äldsta hus för företagare och för allmänheten redan i höstas. Men de insåg ganska snart att det skulle ta längre tid än så.

– Vi har inte fått komma in i huset än, vi väntar på bygglov och detaljplanen. Det tar tid så det är inga konstigheter egentligen, säger Nina Rönnberg.

Kafé med hälsotema

Hon och Ulf Månsson vill anlägga en gjuten handikappsramp i stället för den i metall som redan finns, och en brandtrappa till andra våningen behövs för att man ens ska få vistas på det övre planet. Bägge saker kräver bygglov.

Under tiden som Nina Rönnberg och Ulf Månsson väntar planerar de för fullt hur de vill ha det, så den dagen de får komma in och börja renovera kan de sätta i gång med en gång. Nu söker de även den person som vill driva kafédelen och vara med och arrangera evenemang.

– Innan vi renoverar vill vi gärna ha klart med vem eller vilka det blir, så att vi kan skräddarsy köksdelen efter deras önskemål. Vi vill ha gärna ha någon med ett hälsotänk, säger Nina Rönnberg.

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt