Vargen på bilden är en genrebild och har ingen koppling till det som inträffat i Brottby. Foto: Mostphotos

Viltvårdare: "Det mesta tyder på att det är en varg"

Den hund som fördes bort av en misstänkt varg under morgonen har hittats död. Viltvårdare menar att det mesta tyder på att det är en varg som ligger bakom attacken.

  • Publicerad 15:42, 17 aug 2017

Under dagen har viltvårdare befunnit sig vid Ekskogen i Brottby, med omnejd, för att lokalisera den hund som under morgonen uppgavs ha blivit tagen av en varg.

LÄS MER: Misstänkt vargattack – ska ha tagit hund

Vid 15-tiden får Vallentuna Nyheter tag i Mikael Fransson som kontrollerar viltobservationer från länsstyrelsen.

– Vi har varit där i ungefär fyra timmar med en särskilt tränad hund. Vi hittade den bortförda hunden 700 meter bort och då var den död, säger han.

Obduceras

Hunden ska nu obduceras för att ge en klarare bild av vad som har hänt och om det var en varg som förde bort den.

– Vi ska titta närmare på vilka skador den har och därför vill vi undersöka hunden innan vi uttalar oss definitivt om det är en varg, men det mesta tyder på att det är en varg, säger han.

Vidare uppmanar Mikael att hundägare i området bör ha sina hundar kopplade.

"Min bästa vän"

Tidigare under dagen pratade Vallentuna Nyheter med ägaren av den nu avlidne hunden,

– Jag tror inte jag riktigt förstått det här ännu. Hunden är min bästa vän, säger hon.

Ann-Margret var ute på morgonpromenad med hunden längs Ekbacksvägen. Hunden var utan koppel och gick bakom henne några meter.

– Jag vänder mig om för att se om hunden hänger med och ser då hur vargen har min hund i käften, jag tokskriker och vargen far sin väg in i skogen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentuna är stadsbornas odlingsoas

Nyheter "Gräver och tar ett glas tillsammans" Till vardags bor de i stan – men på våren är det Lövsättra fritidsby i Vallentuna som gäller för Kikki Svanbäck, Ingrid Andersson och Ingegerd Spjälkeby. Här berättar de om odlingen och...fredag 18/5 17:26