Foto: Mostphotos

Viltvårdare om vildsvinen: "Inte sett några spår"

Igår kom rapporter att en Täbybo sett flertalet vildsvin på sin tomt. Men Täbys viltvårdare har inte hittat några spår.

  • Publicerad 12:00, 5 jan 2018

I dagarna har en Täbybo trots sig ha sett vildsvin på sin trädgårdstomt i Gribbylund. I dag har viltvårdare varit ute på platsen, men de tror inte att det är vildsvin som varit på tomten.

– Vi tvivlar starkt på att det där är några grisar. Det fanns inga spår. Vi har spårat ner längs gång- och cykelvägen och ner till pumphuset, säger Jan Ledberg, viltvårdare i Täby.

– När vi varit ute och tittat på andra platser där det har bökats är det inga tveksamheter att det varit gris. Nu gav vi honom ett råd att han ska ringa mig direkt om han ser något igång.

Har sett grisar

Jan Ledberg poängterar att de håller uppsikt över vildsvinens eventuella framväxt i Täby.

– Vi vet att grisar är på gång, och vi har ju sett grisar. Vi har observationer uppe vid Hagbytippen, säger han.

De har ännu inte varit med om att vildsvin har setts i mer tätbebyggt område i Täby.

– Det här är första rapporten på att de gått in. Vi har fått rapporter i närheten av cykelvägen men det visade sig vara grävlingar, säger Jan Ledberg.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52

Vi är stockholm