NÄRTRAFIKEN. Bussen används flitigt av framför allt Sollentunas äldre. Foto: Arkiv

"Vinkbussen" får fler hållplatser

Nu ska Edsbergs äldre får bättre tillgång till närtrafiken buss 955. Två nya hållplatser ska nämligen anläggas i området.

  • Publicerad 13:06, 13 mar 2019

Den så kallade vinkbussen, buss 955, kommer att få två nya hållplatser i Edsberg: en vid Edsbergs äldreboende och en vid Edsbergs vårdcentral.

År 2015 ändrades reglerna för busslinjen. Bussen körde inte till alla hållplatser och för att den skulle komma till några av dem behövde resenärerna ringa och boka det senast en halvtimme innan. Vid de två nya hållplatserna behövs däremot ingen förbokning.

Frågan väcktes för ett år sedan av Socialdemokraterna och har sedan dess varit på remiss. Nu ska frågan tas upp i kommunfullmäktige innan ett formellt beslut om hållplatserna är fattat.

Förändringen måste dock förankras hos trafikförvaltningen i landstinget eftersom att det är där busslinjernas sträckningar planeras.

Kostnaden för de två nya hållplatserna beräknas bli omkring 600 000 kronor.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Anhöriga orosanmäler LSS-boende

Nyheter "Ser annorlunda ut på pappret än i verkligheten" På strax över ett år har ett av Soloms LSS-boenden bytt verksamhetschef fem gånger. Nu larmar anhöriga om ohållbara arbetsförhållanden och besparingar som påverkar både personal och boende.fredag 22/3 15:00

Hemköp stänger under ett år

Nyheter Sjöbergsborna utan närbutik under ombyggnad I oktober väntas Sjöbergs centrum börja rivas inför nybyggnaden nästa år. Då står Sjöbergsborna utan en närbutik i uppemot 12 till 15 månader.fredag 22/3 10:00

Så ska Sjöbergs centrum byggas om

Nyheter Bygglovsansökan är inlämnad till kommunen Sjöbergs centrum får ett nytt ansikte. I oktober river man det gamla och i januari börjar man bygga på det nya - om allt går enligt planerna.torsdag 21/3 18:14