NÄRTRAFIKEN. Bussen används flitigt av framför allt Sollentunas äldre. Foto: Arkiv

"Vinkbussen" får fler hållplatser

Nu ska Edsbergs äldre får bättre tillgång till närtrafiken buss 955. Två nya hållplatser ska nämligen anläggas i området.

  • Publicerad 13:06, 13 mar 2019

Den så kallade vinkbussen, buss 955, kommer att få två nya hållplatser i Edsberg: en vid Edsbergs äldreboende och en vid Edsbergs vårdcentral.

År 2015 ändrades reglerna för busslinjen. Bussen körde inte till alla hållplatser och för att den skulle komma till några av dem behövde resenärerna ringa och boka det senast en halvtimme innan. Vid de två nya hållplatserna behövs däremot ingen förbokning.

Frågan väcktes för ett år sedan av Socialdemokraterna och har sedan dess varit på remiss. Nu ska frågan tas upp i kommunfullmäktige innan ett formellt beslut om hållplatserna är fattat.

Förändringen måste dock förankras hos trafikförvaltningen i landstinget eftersom att det är där busslinjernas sträckningar planeras.

Kostnaden för de två nya hållplatserna beräknas bli omkring 600 000 kronor.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så mycket kostade planerna på linbanan

Nyheter 3,1 miljoner på fem år Förra veckan stod det klart att kommunen lägger ner planerna på linbana mellan Häggvik och Väsjön. Projektet har kostat 4,3 miljoner kronor.tisdag 21/5 11:20

SD:s ordförande hotas med uteslutning

Nyheter Böjer sig inte för partitoppen Sverigedemokraternas ordförande i Sollentuna hotas av uteslutning efter att ha försvarat den omtalade pressekreteraren Mikael Valtersson.måndag 20/5 16:34

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10
Stockholm Direkt