Nyöppnar. Krögarna Jonas Sandberg och Béatrice Becher driver vinbaren Folii på Erstagatan. Nu öppnar de även en restaurang, i lokalen bredvid. Foto: Josefine Thureson Kämpe / Pressbild

Vinkrögare öppnar nytt på Erstagatan

Snart öppnar den nya kvarterskrogen Voisine på Erstagatan, vägg i vägg med vinbaren Folii, av samma ägare."Vi har fått blodad tand för området", säger Jonas Sandberg.

  • Publicerad 18:00, 10 jan 2019

Krögarna Jonas Sandberg och Béatrice Becher driver vinbaren Folii på Erstagatan. Nu öppnar de även en restaurang, i lokalen bredvid.

– Dels för att vårt första ställe har gått väldigt bra. Sen har området betytt väldigt mycket för oss. Det händer mycket här och är på väg uppåt. Det finns många härliga aktörer på andra fält som vintage och fashion, det byggs i våra hoods, kommer en tunnelbanestation längre fram. Den här delen av söder är en framtidsplats, säger Jonas Sandberg.

Mer vin

Restaurangen öppnar i början av februari på Erstagatan 21. Grannen Folii ska bli mer renodlad vinbar och Voisine mer matfokuserat, förklarar krögaren.

Förhoppningen är att göra kvarterskrogen till samlingsplats för de som bor i området.

– För oss är det viktigt att göra ett ställe som känns bra för det här området. Vi vill ha en härlig samlingspunkt för våra gäster på söder. Förhoppningen är att öppna ett ställe som folk tycker om så mycket att det finns kvar om 20 år, säger Jonas Sandberg.

Husman på menyn

Tanken är att servera svensk och fransk husmanskost – "okomplicerad" mat tillagad från grunden, något som man kan äta varje dag som har ett rimligt pris. Menyn kommer bytas ut varje vecka och "ha något för alla".