Vinnarskallen nära seger

Han ville inte ens vara med. Nu är Simon Axelsson klar för final i Biggest Loser. – Om jag vinner blir det en resa jorden runt, säger han.

  • Publicerad 08:17, 1 jun 2017

När kompisarna anmälde honom till Biggest Loser var han säker på att han inte skulle komma med. När han ändå gjorde det funderade han på att hoppa av.

Men Simon Axelsson blev inte bara kvar, i måndags blev han först av alla i årets upplaga av tv-programmet, klar för final och han blev det efter ingen annan vågat, eller velat, ställa upp på utmaningen som presenterades som bland annat handlade om att dra en säck med 80 kilos vikt.

”Ingen vill utmana mig”

– Jag visste att ingen vill utmana mig och de visste ju att jag skulle ställa upp, men i just den grenen trodde jag att någon annan skulle ställa upp. För det var ingen löpning, där vet jag att jag slår de andra, säger han.

Att Simon, som tidigare bland annat spelat rugby, har ett förflutet inom idrotten tycks ha hjälpt honom med de fysiska utmaningarna som programmet innebar.

Psyket en fördel

– Jag kände från början att jag kunde löpa en hel del från början och att jag hade försprånget där. Och psyket. För många av de andra hade ju knappt visat sig utomhus. Så jag hade många fördelar.

Samtidigt har hans vinnarskalle retat upp människor. För precis som det har varit en hel del positiva kommentarer har Simon hört ännu mer negativt. Fram tills han nådde finalen vill säga.

Där för att vinna

– Sedan dess har det bara varit positivt faktiskt. Nu har väl folk förstått att jag verkligen var där för min egen skull. Det är många som har tänkt och trott att jag bara var där för att förstöra.

Nej, Simon var där för att vinna och nu är han alltså klar för final. En final som är fyra avsnitt bort. Simon vet hur det har gått, men han får givetvis inte berätta något.

Som en vinnare

– De som var med i samband med finalen vet ju hur det gick, men de håller tyst precis som jag gör.

Det är väl många som frågar?

– Ja, hela tiden.

Jag antar att du ändå känner dig som en vinnare, oavsett?

– Absolut.

Hur har det varit att se sig själv i tv?

– Det har inte alls varit farligt. Det är ju ett väldigt positivt program, även om de klipper fruktansvärt mycket. Det är okej, men det är ju mycket som försvinner. Jag var inte glad hela tiden, kan jag säga.

Om du vinner, vad ska du göra med pengarna (250 000 kronor)?

– Om jag vinner blir det en resa jorden runt i vinter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Lagen om all jävlighet

Nyheter Jag är nyss hemkommen från en fantastisk semester i spanska Nerja. Tack alla inblandade. Väl hemma tänkte jag att jag skulle kunna rida lite på vågen av semesterfeelingen. Stretcha semester med en...fredag 18/5 10:31

Enköpingsbo utpekad som huligan

Nyheter En man i 20-årsåldern, bosatt i Enköping, förbjuds att besöka idrottsevenemang efter misstänkt misshandel på Friends arena.torsdag 17/5 10:10