Kvalfinal stundar. På lördag den 21 oktober möter Newroz FC sista motståndaren i kvalspelet: IFK Åmål. Foto: Newroz

Vinst i första kvalmatchen – Newroz ett steg närmare division två

Det blev vinst mot Enköping SK i helgen. Nu väntar bara en sista match, sen kan Newroz gå upp i division 2. Och den här gången blir det på hemmaplan.

  • Publicerad 09:45, 10 okt 2017

Det blev en härlig dag för Newroz FC när de mötte Enköping SK på Enavallen i lördags. När domaren blåste för avslut stod det 1-2 till Bredängslaget.

– Vi låg under vid halvtid. Men vi gick in, snackade och peppade varandra i halvleken. Sen tog vi över matchen totalt med klassisk Newroz-fotboll, säger Baran Coskun, spelare och hederslagkapten.

I 61:a minuten gör Valentino Pidre 1-1 med ett skott i krysset. 13 minuter senare gör Rafid Chowdhury ett långskott, som träffar stolpe in. Vinsten är ett faktum och Newroz är ett steg närmare division 2.

"Ingen trodde på oss" – nu kvalar Newroz till division 2

Men först ska Enköping SK möta IFK Åmål. Och den 21 oktober är det sista matchen i kvalspelet: Newroz FC mot IFK Åmål. På Newroz hemmaplan.

– Nu ligger allt i våra egna händer. Vinner vi mot Åmål går vi upp i division 2. Då blir det stor fest i Bredäng, säger Baran Coskun.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.