Lockar. Råstasjön lockade hundägare, föräldralediga och förskollediga barn en mulen januarimåndag. Foto: Mikael Andersson

Vinterbesök runt snöfria sjön

I vår artikelserie ”En timme i” gjorde vi ett besök vid Råstasjön. En mulen eftermiddag utan snö var det gott om såväl djur som barnlediga och motionärer ute. Vart ska vi bege oss härnäst? Mejla tips till solnadirekt@direktpress.se!

  • Publicerad 15:05, 31 jan 2020

Foto: Mikael Andersson

15.20 Fågelmatning i stället för förskola

Näckrosenborna Jonatan Blomgren och treåriga dottern Laura Suni Blomgren trivs vid sjön där de kan mata fåglar.

– Förskolan var stängd i dag, så då gick vi hit. Det är en favorit och var hennes önskan i dag. Vi har med oss frön och jordnötter. Vi är här någorlunda ofta. Det är nära och trevligt att ha med sig barn och promenera här, säger Jonatan Blomgren.

Foto: Mikael Andersson

15.11 Pigg hund på promenad

Monica Morsing passade på att rasta den treåriga hunden Tiger, som är en blandning av bland annat spets och chihuahua. Hon bor i Näckrosen och trivs i den lugna skogsmiljön vid sjön, även om  det byggts rejält de senaste åren.

– Jag har bott här länge och gillar sjöarna, naturen och lugnet. Det är toppen här. I dag är vi ute och går längs Hälsans stig. Jag älskar att gå i skogen, säger hon.

Foto: Mikael Andersson

14.50. Bra underlag för löpare

Efter ett löppass runt sjön stannar Janne Helgesson till vid ett räcke för att stretcha benen. Han

– Jag går runt sjön ett par gånger i veckan. Det här är mitt närmsta grönområde. Det blir mest promenader här, men även löpning. Det är mjukt och fint underlag för löpning, säger han.

Foto: Mikael Andersson

14.46. Sövande tur med vagn

Tre generationer Miljkovic är ute på en eftermiddagspromenad med lille Danilo i vagnen. Den vackra miljön är en av sakerna som lockar sällskapet till besök och de återkommer ofta till området.

– Vi går här för att få den femmånaders sonen att somna. Vi går här varje dag, det är mysig natur, nära Mall of Scandinavia och lugnt, säger Andjelija Miljkovic, som har med sin pappa Dragutin Miljkovic.

Stockholm Direkt