Sport. Inför vintern finns mycket utrustning att byta på söndag.

Vintersportare ges chans till prylbyte

Om ungarna växt ur pjäxorna sedan förra året, om det ligger det skridskor i fel storlek i garaget, eller om behöver du ispikar inför utflykter på Mälarisen. På Tappen på söndag fixar du utrustningen till vintersporterna.

  • Publicerad 16:26, 16 nov 2017

Vi släpper in 20-25 personer åt gången som har en stund på sig.

På 1970-talet auktionerades gammal vintersportsutrustning ut på Träkvista fritidsgård. Nu har Mälaröarnas alpina skidklubbs och Friluftsfrämjandets byteshandel för vintersport växt ur de lokalerna och fyller i stället Tappströmsskolan. Under två intensiva timmar kan man byta sina grejer mot andras.

Särskilt till populär utrustning, så som alpinskidor, kan köerna vara långa, berättar Dag Wigle, som är en av organisatörerna.

– Men vi släpper inte in hur många som helst på en gång. Vi släpper in 20-25 personer åt gången som har en stund på sig. Och sen fyller vi på eftersom, säger han.

Mellan klockan 09.00 och 10.00 är det inlämning av grejer som ska säljas. Sedan stängs dörrarna 15 minuter för att allt ska ställas i ordning. All vintersportsutrustning välkomnas och det finns dessutom vinterkläder att byta till sig.

– Det är ingen stor ekonomisk grej för föreningarna. Vi gör det för att hjälpa till med att administrera hela grejen, så att ungarna kan få nya, eller gamla, grejer, till ett överkomligt pris, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter