Visättraskolan har klättrat i alla jämförelser sedan den prisade rektorn Semira Vikström tog över 2012. Foto: Sara Ringström

Visättraskolan prisas för sitt trygghetsarbete

Visättraskolan har tilldelats ett stipendium ur Måns Jenningers minnesfond för sitt arbete med trygghet och elevhälsa. Måns Jenninger var en 13-årig kille som 2005 tog sitt liv efter flera år av mobbning.

  • Publicerad 11:39, 4 apr 2019

Varje år delar Claes Jenninger ut ett stipendium till minne av sin son Måns som tog sitt liv endast 13 år gammal efter att ha utsatts för mobbning i skolan under sex års tid. Stipendiet ges till en person eller organisation ”som i handling visat att alla i skolan har rätt att känna trygghet och gemenskap”.

"Skolan har på bara några år, med prioriterad och väl utbyggd elevhälsa, utvecklats till en trygg skola för alla", lyder motiveringen.

På sin hemsida skriver skolan:

"Vi måste fortsätta vårt dagliga arbete för inget barn ska behöva gå till skolan och må dåligt, känna sig utanför eller att något barn ska behöva bli mobbad. Vi alla som arbetar i skolan vet att det är en tuff uppgift, men vi får aldrig ge upp. Aldrig!"

Morgan Alling på ceremonin

Priset ska delas ut den 25 april under en ceremoni där förra årets pristagare Maya Runhagen, 11 år, från Uppsala, Morgan Alling, Claes Jenninger, Le Liv, Make a Change och skolans kör medverkar.

Visättraskolan har tidigare fått motta stipendiet Ebbas hjärtan, som delas ut till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund som dödades i terrorattentatet på Drottninggatan.

Skola i Huddinge hyllas av Skolinspektionen

Visättras lärare leker på rasten - för en tryggare skola

Måns Jenningers minnesfond

Måns Jenningers minnesfond är instiftad till minne av Måns Jenninger som 13 år gammal tog sitt liv den 25 april 2005 efter sex år av mobbning i Lerums kommun. Stipendiet ska ges till den eller de ”som i handling visat att alla i skolan har rätt att känna trygghet och gemenskap”.

Källa: jenninger.se