Konfettiregn. En skärmdump från musikvideon där det regnade konfetti.

Visättraskolans elever välkomnades med rock & roll

När Visättraskolans elever kom tillbaka till skolan stod personalen på taket med elgitarrer. De sjöng och spelade en hyllningslåt – som de ägnat lovet åt att skapa en musikvideo till.

  • Publicerad 14:08, 28 aug 2020

Terminen drog igång med lite av en fest för Visättraskolans elever. Skolpersonalen hade bildat band, och gjort en egen skolstartslåt tillägnad gemenskapen på skolan.

För att coronaanpassa konserten spelade bandet låten om och om igen för små grupper barn, och stod på lämpligt avstånd från varandra på taket.

– Jag vet inte hur många gånger vi spelade låten, och nu går barnen runt och nynnar den hela tiden. Den är väldigt omtyckt, säger läraren Jimmy Askelius.

Jimmy har haft huvudansvar för produktionen av låtens musikvideo, men tycker inte att det varit någon svår uppgift i en personalgrupp med så stark gemenskap.

– Det är så lättroddat att göra något här. Alla ställer upp. Videon hade inte varit möjlig om vi inte hade den här vi-känslan i personalen, en känsla som jag vet att ledningen jobbat länge och hårt med att få till, säger han.

– Det är känslan av att alla i personalen är viktiga. Vi har faktiskt en extremt stark vi-känsla. Alla sitter med alla, alla skojar med alla.

"Ska känna peppen"

Efter livespelningen, den första skoldagen på höstterminen, fick alla klasser se videon som skolpersonalen ägnat sommarlovsdagar åt att spela in.

–  Syftet var att eleverna ska få den bästa starten och känna peppen att börja skolan. Låten handlar om att det är KUL att komma tillbaka till vår skola. Vi vill lära oss, och vi hjälps åt allihop. Vi gör allt vi kan för varandra.

Takspelning. Eleverna möttes av flera gitarrister och en trummis på taket.