Visionen: Så blir nya kommunhuset

Arbetsplats för politiker och tjänstemän kombinerat med ett medborgarhus med utställningar och kafé för Botkyrkaborna. Det är planen för det nya kommunhuset som ska byggas. Nu har kommunen släppt bilder på hur det kan se ut.

  • Publicerad 17:57, 9 okt 2018

Det är i samband med att kommunstyrelsen har fattat beslut om att byggföretaget In3prenör ska få uppdraget att bygga det nya kommunhuset som bilderna släpps. Politiker och tjänstemän på kommunen ska flytta ut från det gröna 60-talshuset som idag dras med slitna lokaler och dålig arbetsmiljö och in i ett ljust, luftigt och modernt nybygge intill Xenter.

Här kan Botkyrkas nya kommunhus byggas

– Vi ska inte bara bygga ett hus, vi ska utveckla vår organisation för medborgarna i en helt ny arbetsmiljö som bättre främjar våra arbetsformer och stödjer klimatsmart resande, säger kommundirektör Mattias Jansson i ett pressmeddelande på Botkyrka kommuns hemsida.

Det nya kommunhuset planeras bli 14 000 kvadratmeter stort och ska rymma 800 medarbetare, politiker liksom tjänstemän.

Tanken är att huset också ska vara en mötesplats för kommuninvånarna. Medborgarservice, utställningar, möteslokaler och ett kafé och en restaurang ska finnas i huset.

Kommunhuset sett utifrån. Foto: In3prenör

Entrévåningen. Foto: In3prenör

Det nya kommunhuset på långt håll.