Visningsdags vid Wrangels väg

Väntan är snart över. I september går första flyttlassen till Ekerö Bostäders nyproduktion vid Wrangels väg. – Det känns jättekul för organisationen, säger Timo Siikaluoma, vd.

  • Publicerad 16:06, 30 maj 2018

Jag skulle säga att man har ungefär en eller två veckor på sig att bestämma sig.

Knappt nio år har gått sedan de första idéskisserna till en ny detaljplan för området gjordes. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna i det som är Ekerö Bostäders första nyproduktion sedan 1992. Den gången var det Ploglandsvägen på Ekerö.

Det senaste byggprojektet, vid Wrangels väg, inleddes med ett parkeringshus för omkring 70 bilplatser och har sedan fortsatt med lägenhetsbygge som inleddes i slutet av mars 2017.

På torsdagen släpps de 27 första lägenheterna till köande i det kommunala bostadsbolagets bostadskö. Lägenheterna ligger i två fyravåningshus.

– Det verkar bli fina bostäder och trevliga hus. Det känns bra, säger Timo Siikaluoma.

Snart dags för visning

Visningar kommer ske inom kort och till dessa väntas ungefär fem personer per klar lägenhet kallas inledningsvis. Alla de berörda lägenheterna är ännu inte helt färdigställda, så visning sker i en lägenhet.

– Det är en trerummare, säger han.

Den 1 september kommer de första lägenheterna vara tillgängliga för inflyttning för de hyresgäster som tilldelas bostäderna.

– Jag skulle säga att man har ungefär en eller två veckor på sig att bestämma sig. Vi borde vara klara med kontrakten en månad innan inflyttningen, säger Timo Siikaluoma, som upplever att det finns ett stort intresse för lägenheterna.

Sammanlagt rör det sig om 80 nya lägenheter som byggs i sex hus. Det är till största delen två- och trerummare.

Färdigförhandlade hyror

Även en- och fyrrummare produceras. Lägenheternas månadshyror ligger för en etta på cirka 5 700 kronor och upp till 11 700 kronor för en fyra. Hyrorna är förhandlade med Hyresgästföreningen.

Sista inflyttning ska enligt Ekerö Bostäder kunna ske i början av 2019.

Parallellt med arbetet vid Wrangels väg har Ekerö Bostäder även byggplaner på andra områden.

”Det pågår planering av ytterligare nya bostäder bland annat i Stenhamra Centrum och på Adelsö. Vår ambition är att utöka vårt bostadsbestånd ytterligare med cirka 200 lägenheter under de närmaste åren. En utmaning för Ekerö Bostäder då vi saknar egen mark för att bygga nya större objekt. Närmast tillhands ligger att försöka skapa möjligheter till förtätning av befintliga områden genom planändring. En annan utmaning är att bygga nytt till rimliga hyror”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stort intresse för utlyst direktörsjobb

Nyheter Ansökningstiden har gått ut. Nu intensifieras rekryteringen av ny kommundirektör. – Det fanns ett 60-tal intresserade, säger Christina Thunholm, kommunens HR-chef.fredag 15/2 16:19

Krämer och kollegan grep och höll fast dieseltjuv – nu frias de

Nyheter Niklas Krämer och kollegan Leo Björkman fångade en dieseltjuv, band honom och överlämnade honom till polisen. Men gjorde de verkligen rätt? Nja, menar tingsrätten – men friar ändå.fredag 15/2 14:59

KRÖNIKA: Lite väl tidigt att få vårkänslor kanske

Krönika I måndags morse lät jag vinterjackan hänga kvar hemma i hallen. När jag gick till jobbet hade jag inte ens en tjocktröja under jackan utan nöjde mig med en skjorta. Alldeles lagom klädd för då...torsdag 14/2 8:12