Visningsdags vid Wrangels väg

Väntan är snart över. I september går första flyttlassen till Ekerö Bostäders nyproduktion vid Wrangels väg. – Det känns jättekul för organisationen, säger Timo Siikaluoma, vd.

  • Publicerad 16:06, 30 maj 2018

Jag skulle säga att man har ungefär en eller två veckor på sig att bestämma sig.

Knappt nio år har gått sedan de första idéskisserna till en ny detaljplan för området gjordes. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna i det som är Ekerö Bostäders första nyproduktion sedan 1992. Den gången var det Ploglandsvägen på Ekerö.

Det senaste byggprojektet, vid Wrangels väg, inleddes med ett parkeringshus för omkring 70 bilplatser och har sedan fortsatt med lägenhetsbygge som inleddes i slutet av mars 2017.

På torsdagen släpps de 27 första lägenheterna till köande i det kommunala bostadsbolagets bostadskö. Lägenheterna ligger i två fyravåningshus.

– Det verkar bli fina bostäder och trevliga hus. Det känns bra, säger Timo Siikaluoma.

Snart dags för visning

Visningar kommer ske inom kort och till dessa väntas ungefär fem personer per klar lägenhet kallas inledningsvis. Alla de berörda lägenheterna är ännu inte helt färdigställda, så visning sker i en lägenhet.

– Det är en trerummare, säger han.

Den 1 september kommer de första lägenheterna vara tillgängliga för inflyttning för de hyresgäster som tilldelas bostäderna.

– Jag skulle säga att man har ungefär en eller två veckor på sig att bestämma sig. Vi borde vara klara med kontrakten en månad innan inflyttningen, säger Timo Siikaluoma, som upplever att det finns ett stort intresse för lägenheterna.

Sammanlagt rör det sig om 80 nya lägenheter som byggs i sex hus. Det är till största delen två- och trerummare.

Färdigförhandlade hyror

Även en- och fyrrummare produceras. Lägenheternas månadshyror ligger för en etta på cirka 5 700 kronor och upp till 11 700 kronor för en fyra. Hyrorna är förhandlade med Hyresgästföreningen.

Sista inflyttning ska enligt Ekerö Bostäder kunna ske i början av 2019.

Parallellt med arbetet vid Wrangels väg har Ekerö Bostäder även byggplaner på andra områden.

”Det pågår planering av ytterligare nya bostäder bland annat i Stenhamra Centrum och på Adelsö. Vår ambition är att utöka vårt bostadsbestånd ytterligare med cirka 200 lägenheter under de närmaste åren. En utmaning för Ekerö Bostäder då vi saknar egen mark för att bygga nya större objekt. Närmast tillhands ligger att försöka skapa möjligheter till förtätning av befintliga områden genom planändring. En annan utmaning är att bygga nytt till rimliga hyror”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Blandning ska öka rörelseglädjen

Nyheter Mer fokus på rörelse och mångsidig träning. Det vill Ekerö IK nå med en ny satsning för barn. I april hoppas de vara igång med ett nytt träningsupplägg.måndag 12/11 8:55

KRÖNIKA: Återkomsten blev inte alls som jag planerat

Krönika Planen var solklar på förhand. En veckas ljuvlig höstsemester på Teneriffa tillsammans med sambon och hennes familj. Sedan skulle jag sätta mig på ett tidigt morgontåg till Stockholm full med energi...måndag 12/11 8:55

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter