Genre, Genrebild, Polis, Brandkår, Ambulans, SOS, Larm, Brand, Olycka, Mord, Akut, Sjukhus, Sjukdom, Storstockholms brandförsvar, AISAB, Snuten, Aina, Räddningsledning, 112 Foto: Sacharias Källdén

Viss bevisning säkrad efter överfallsvåldtäkt

Polisen har säkrat viss bevisning och kommit vidare i utredningsarbetet av förra veckans överfallsvåldtäkt i Rissne centrum.

  • Publicerad 15:50, 23 aug 2019

Förrförra tisdagens överfallsvåldtäkt i Rissne prioriterades omgående av polisen. Man vidtog trygghetsåtgärder, talade med vittnen och sökte spår på platsen.

– Jag kan inte gå in på utredningsarbetet, men kan säga att vi har kommit vidare i utredningsarbetet, säkrat viss bevisning, säger Kajsa Johansson, kommunpolis i Sundbyberg.

– Det är viktigt att skapa trygghet vid händelser som den här. Vi har tagit överfallsvåldtäkten på mycket stort allvar och gjort vårt yttersta, fortsätter Kajsa Johansson.

Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande, var bekymrad över ett par brott i Sundbyberg förra veckan.

– Jag blir bedrövad. Det är fruktansvärt med våldsbrott och man hoppas att de klaras upp, säger Schilling.

Utöver överfallsvåldtäkten syftar han på det bilrån som skedde i centrala Sundbyberg. Offret blev nedslagen i anslutning till sin bil och förövarna körde iväg med den.

I början av sommaren skedde även ett antal butiks- och personrån och ett kunde förhindras sedan polisen fått in rådiga tips om att något var i görningen.

Trots senaste veckornas händelser upplever Kajsa Johansson ändå inte att antalet brott ökat, och utöver överfallsvåldtäkten ser hon inget som "direkt sticker ut".

Sedan en tid har Rissne-Hallonbergen prioriterats och hon menar att det givit resultat.

Tunnel stängs på grund av skadegörelse

Nyheter Sanering av klotter täpper igen avloppen Sundbybergs stad har stängt Esplanadens gång- och cykeltunneln och fler fotgängare än normalt går nu över järnvägsspåren. Orsaken till åtgärden är en längre tids omfattande skadegörelse i tunneln.onsdag 11/9 10:27

Fler våldtäkter ska klaras upp i Norrort

Nyheter Polisen startar ny sexualbrottsgrupp för norra Stockholm Kortare handläggningstider och fler ärenden som leder till åtal. Det är syftet med en särskild satsning på sexualbrottsutredningar som polisen i norra Stockholm nu startar.måndag 9/9 11:10
Stockholm Direkt