Visst blir det fest – nästa sommar

Det blir ingen sommarfest i år. – Vi har satsat all kraft på att få till nattklubben Cinema, berättar Sara Karlsson Olsson.

  • Publicerad 10:14, 6 mar 2018

I fjol återuppstod Enköpingsfestivalen.

Det som en gång varit tradition och sedan lagts ner helt såg ut att åter kunna bli något återkommande i Enköpings sommarliv.

Många välkända artister stod på scenen, stora skaror Enköpingsbor – och andra – kom till festen på parkeringen utanför Idrottshuset.

Tre artister två kvällar i rad lockade över 7 000 besökare.

Tidigt började Sara Karlsson Olsson och Henrik Lindblom att planera för en sommarfestival även 2018.

De var nöjda med det mesta:

– Samarbetet med kommunen var jättebra, det har nog aldrig varit så bra, men allt kan ju bli bättre. En storsponsor vore ju drömmen, sa de då.

De har inte ändrat inställning:

– Det är fantastiskt kul att göra något i sin hemstad. Det har blivit mycket lättare under åren. tycker Henrik Lindblom, som gjorde sin första sommarfestival i Enköping 2012.

Han tillägger dock:

– Enköping är ingen evenemangsstad så man får uppfinna allt själv.

Under hösten drog duon också igång nattklubben Cinema.

I dag är de väldigt nöjda med vad klubben har blivit, men det har också krävt hårt jobb.

Så hårt att en Enköpingsfestival i sommar inte hinns med.

– Vi satsar på sommaren 2019 i stället – då hoppas vi ha lika bra artister som 2017 och ännu bättre väder, säger Sara Karlsson Olsson.

Har ni andra planer för sommaren?

– Ja, en tanke är att visa fotbolls-VM på storbildsskärm här på Cinema, det tror vi kan intressera många.

Några konserter?

– Det vi har närmast är ju Hardcore Superstar 30 mars här på Cinema, då kommer det att bli fullt. Jättekul att vi kan ha Enköpings egna Mother Misery som förband.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus, onsdag: stök och stölder

Nyheter En man var stökig i Klosterparken. Två stal plånbok och tömde kontot. En åkte fast med stulna matvaror. Där är onsdagens blåljus i korthet.torsdag 21/6 10:06

Players-rånarna fast – har erkänt

Nyheter De två unga män som rånade puben Players Inn för en månad sedan är fast och har erkänt. – Det känns bra, skönt att få ett avslut, en lättnad för oss alla, säger ägaren Anders Thool.torsdag 21/6 9:52