En anmälaren stoppade en misstänkt rattfyllerist. Foto: Leif Oldenburg

Vittne stoppade rattfyllerist – tog bilnycklarna

Ett vittne grep in och stoppade en förare efter vårdslös körning på en parkering.

  • Publicerad 13:53, 10 jul 2019

Det var strax innan klockan 10 på onsdagen som en person noterar en bil som körs vårdslöst inne på en parkering vid Täby centrum. Bilen kör sedan iväg i riktning mot Norrtälje och är på väg att krocka vid flera tillfällen och ska även ha sammanstött med en annan bil enligt polisens hemsida.

Polisen får in flera samtal om bilföraren och dess snabba framfart på Norrtäljevägen och när denne svänger av vid Brottby följer en anmälare efter.

Bilföraren stannar efter en stund vid en parkering för att kissa. Då tar den efterföljande anmälaren chansen och tar bilnycklarna från den misstänkt berusade föraren för att stoppa att denna kör vidare.

Polis kallas till platsen och föraren misstänks för rattfylleri och tas med för provtagning. Även en anmälan om smitning från trafikolycka upprättas.

Beskedet: Svalnässkolan flyttar till nya lokaler

Nyheter Så kommer skoleleverna i Djursholm att påverkas Det har funnits en stor oro för att Svalnässkolan i Djursholm ska läggas ner. Nu kommer kommunens förslag: Svalnäs elever och lärare flyttas till Ekebyskolan.onsdag 18/9 17:19

Så ska IK Frej säkra kontrakt i Superettan

Nyheter Många nya namn i laget Just nu ligger IK Frej på strecket. Men laget tänker stanna i Superettan – och nu startar slutspurten. "Vårt mål är att vi slipper kvalplats", säger klubbchef Janne Jonsson.onsdag 18/9 17:05
Stockholm Direkt