Krock. Vid grusplanen Blomsterkungsvägen/Lingonrisgränd körde en bil in i ett träd på torsdagen. En person har avlidit av sina skador. Foto: Stella Papapanagiotou

Vittnet efter dödsolyckan i Hässelby: "Så tragiskt"

Flera personer samlades på platsen i samband med den allvarliga trafikolyckan i Hässelby villastad på torsdagseftermiddagen, som ledde till att en ung pojke dog. Vi har pratat med en kvinna som satt med pojken fram tills att räddningstjänsten kom till platsen.

  • Publicerad 11:25, 29 nov 2019

Bilen, där fyra personer färdades i hög fart längs Blomsterkungsvägen i Hässelby villastad, åkte av vägen i höjd med Lingonrisgränd. Bilen krockade först med ett elskåp, sedan ett träd, som satte stopp.

– Det lät som en explosion, och elen försvann en stund, berättar en kvinna som var en av de första på plats efter olyckan. Hon vill inte ha sitt namn i tidningen.

Sorg på Brommaskola efter dödsolycka

Tillsammans med sin syster befann hon sig på förskolan mitt emot för att hämta sina barn. När de insåg vad som hänt skyndade kvinnan till den krockade bilen medan systern larmade 112.

Kvinnan beskriver hemska scener på platsen.

– Jag tänker på pojken och på hans föräldrar som fick det här beskedet igår. Det är så tragiskt, så synd, säger hon.

Räddningstjänst snabbt på plats

Kvinnan berättar att räddningstjänsten var snabbt på plats.

– Det var åtta-nio brandmän som sågade upp taket på bilen. De var snabba.

Ytterligare en skadad person som åkt i bilen togs om hand och kördes iväg i ambulans, berättar kvinnan.

Som vi tidigare berättat lämnade två av de fyra personerna som åkte i bilen platsen efter olyckan.

– Min syster såg dem från andra sidan gatan. De försökte först hjälpa sina vänner men sprang sedan därifrån. De måste ha varit chockade, säger kvinnan vi pratar med.

De två personerna greps senare och förhördes av polis, en misstänks ha kört bilen. Eftersom båda, enligt polisen, är under 15 år är de inte frihetsberövade.

Olyckan utreds som grovt vållande till annans död.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt