OVANLIG START PÅ DAGEN. Peter Gölles var på väg till jobbet när den skrikande mannen på motorhuven passerade inte en, utan tre gånger. Foto: Privat/ hitta.se, © Lantmäteriet/Metria

Vittnet om galna bilfärden: ”Sjukaste jag sett”

Under gårdagen körde en bil runt med en skrikande man på motorhuven. Peter Gölles såg vansinnesfärden.

  • Publicerad 11:12, 7 nov 2018

Det var runt 9.40-tiden på tisdagen som polisen fick larm om att en bil körde runt i Skarpnäck med en person på motorhuven.

Galen bilfärd i södra Stockholm

Den som ringde var Peter Gölles. Han stod i lugnan ro och väntade på buss 816 mot Gullmarsplan när han plötsligt såg det oväntade.

– Jag trodde först det var ett skämtprogram i tv. En bil kör förbi busskuren och på motorhuven ligger en man och skriker ”hjälp, ring polisen!”. Men i bilen sitter en hantverkare helt lugnt och bara rattar bilen utan att verka bry sig det minsta om den skrikande mannen, säger Peter Gölles som direkt tog upp mobilen och ringde 112.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När han fick kontakt med 112 körde bilen förbi busskuren igen.

– Det gick nog i 25-35 kilometer i timmen, så stackaren på motorhuven vågade inte hoppa av. Det kändes som föraren cruisade runt i området och vi i busskuren hann se bilen en gång till innan vår buss kom, säger Peter.

20 minuter senare ringde polisen upp honom och berättade att bilfärden hade avslutats. Föraren är misstänkt för misshandel/grov misshandel men upprinnelsen till händelsen är ännu inte utredd.

– Min gissning är att föraren hade ertappat personen med ett pågående brott och på något sätt gjorde så att han hamnade på motorhuven. Sedan har han kört runt för att personen inte ska komma undan i väntan på polisen. Snubben på huven var verkligen livrädd. Det var det sjukaste jag sett, säger Peter.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu försvinner rätt till heltid i förskolan i Stockholm

Nyheter ✓Grönblå avskaffar kritiserad reform ✓5 000 barn omfattas ✓Så ser det ut i länet De senaste två åren har barn till föräldralediga haft rätt att gå heltid på förskolan. Tusentals familjer i Stockholm berörs när reglerna ändras från och med 1 februari.torsdag 17/1 19:30

Hägersten kan bli av med parkeringsavgifter

Nyheter M-överklagan kan vinna gehör P-avgifterna i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde kan tas bort. Det står klart efter att Transportstyrelsen väljer att pröva lokalpolitikern Lars Svärds (M) överklagan.torsdag 17/1 16:37