VM-brons räcker inte för Vårbergsfajtern Zina

Tredje bäst i världen. Det är Vårbergsfajtern Zina Djelassi efter förra veckans VM i kickboxning. Men hon är långt ifrån nöjd. – Man måste sikta på guld, annars har man inget där att göra.

  • Publicerad 11:08, 23 nov 2017

Vårbergsbon Zina Djelassi hade blivit seedad till VM i Budapest efter sitt EM-silver i kickboxning förra året. Första matchen mot Frankrike gick vägen. Enda hindret till finalen var Ukrainskan Natalija Martiuchina.

– Jag har mött henne tidigare och vet att hon har en avig stil. Hon är svår att läsa av och slagen kommer från alla håll.

”Siktade mot guld”

Zina Djelassi vann första ronden, men i den andra fick hon poängavdrag efter en otillåten fasthållning. Tredje ronden blev jämn, men när klockan ringde visste Zina Djelassi att det inte skulle bli någon VM-final.

– Jag såg det direkt när jag tittade mot mina tränare och landslagskamrater. Jag blev besviken såklart, jag siktade ju mot guld. Man måste sikta mot det, annars har man inget där att göra, säger hon.

– Men det är såklart jättekul att vara en av de tre bästa i världen i sin viktklass och få möta de bästa i världen.

Växte upp i Bredäng

Zina Djelassi växte upp i  Bredäng och gick i Bredängsskolan med bland annat MMA-bröderna Omid och Amir Albazi.

– Då visste jag inte ens vad kampsport var. Men när jag gick på gymnasiet ville jag börja träna, men att gå till gymmet kändes tråkigt. Så jag frågade en klasskompis som höll på med kickboxning om inte hon kunde hålla ett pass för mig och sen dess har jag kört.

”Fortsätta utvecklas”

Sedan 2011 är hon given i  det svenska landslaget.

– Det betyder jättemycket, att få representera Sverige är såklart ett av de största målen en kan ha som fighter, så det är jättestort.

Vad väntar nu för dig?

– Jag ska fortsätta träna och utvecklas hela tiden, säger Zina Djelassi.

Zina Djelassi

Ålder: 25 år.

Tävlar i: Kickboxning och thaiboxning.

Viktklass: 60 kg i K1-regler.

Uppvuxen: Bredäng.

Bor: Vårberg.

Yrke: Pluggar till grundskolelärare.

Meriter: Just hemma med ett VM-brons i kickboxning 2017, EM-silver i  kickboxning 2016, SM-guld i kick­boxning 2011, 2012 och 2013 och SM-guld i thaiboxning 2015.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.