Insats. Tog fast två langare vid Slussen. Foto: Leif Oldenburg

Vodkabil med fulsprit stoppad av polis

Två män som langade fulsprit från en “vodkabil” till tonåringar vid Slussen åkte fast i helgen. “Jätteframgång”, säger narkotikapolisen om insatsen.

  • Publicerad 21:37, 7 nov 2017

Det var i lördagskväll som polisen såg två män med mycket tungt lastade väskor sälja alkohol till ungdomar vid Slussen.

– Vi noterade att två män med extremt tunga väskor mötte upp unga personer i 14-16 årsåldern här, säger Annika Ljung, chef på narkotikagruppen.

Männen som langade sprit hade också ett fordon där det hittades mer alkohol.

– Det såg ut som vodka men spriten var grumlig. Det är inget från bolaget utan den har tagits in i landet utan kontroll. Det kan vara förenat med fara att dricka den, säger Annika Ljung.

"Gör enorma pengar"

Nu har de två männen gripits och anhållits av åklagare för grov alkohollangning. Polisen misstänker att männen, som marknadsfört sig via sociala medier, har sålt till  ett större antal ungdomar under en lång tid.

Starkspriten flödar på sociala medier – men fler unga väljer bort den

Att en “vodkabil” langar till unga i Stockholm är ingen engångsföreteelse, enligt Annika Ljung.

– Det är tyvärr ett problem i Stockholm idag. De gör enorma pengar rakt ner i fickan på det här, säger hon.

Arbetet vid Slussen var en del av en höstlovsinsats som Södermalms narkotikagrupp gjorde i samarbete med poliskollegor från Gotland.

Förutom den stoppade vodkabilen gjordes flera tillslag under helgen och polisen beslagtog mycket narkotika och hittade flera efterlysta personer vid husrannsakningar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.