Besked. Elsparkcykeljätten Voi försäkrar att det inte finns någon risk att deras fordon exploderar. Foto: Sacharias Källdén

Voi: "Inte en av våra aktiva elsparkcyklar som exploderade"

Nu kommenterar Voi nattens brand och batteriexplosion på Kungsholmen.

  • Publicerad 13:13, 31 okt 2019

Vid 23:30-tiden under onsdagskvällen utbröt en brand i elsparkcykelföretaget Voi:s lokaler i Stadshagen. Brandorsaken var ett batteri som fattade eld. Men enligt Voi rör det sig inte om ett batteri till deras aktiva elsparkcyklar.

Elsparkcykel orsakade brand på Kungsholmen

"Explosionen skedde till följd av att ett prototypbatteri fattade eld under laddning. Det rör sig alltså inte om ett batteri eller en elsparkcykel som används i vår nuvarande produktion eller i vår aktiva flotta", skriver Voi:s presstjänst i ett mejl till StockholmDirekt.

Ingen skadades i branden, men en av Voi:s medarbetare som befann sig i närheten när explosionen inträffade behövde undersökas av sjukvårdspersonal. Det kunde dock snabbt konstateras att han var oskadd, enligt företaget.

Orsaken oklar

Voi vill inte spekulera i vad som kan ha gjort batteriet exploderade. Men företaget har inlett en utredning i ärendet som ska genomföras av dem själva tillsammans med Svenska Brandskyddsföreningen.

"Vi samarbetar fullt ut med alla inblandade parter i utredningen", skriver de.

I veckan kommer Voi:s lokaler att besiktigas. Till dess är de stängda. Verksamheten kommer dock att fortsätta som vanligt i Stockholm och andra städer.