BYTE. Catja Kaloudis och Jesper Wiklund på höstens Seniormässa i Hallonbergen. Foto: Privat

V:s gruppledare avgår vid årsskiftet

Vänsterpartiets gruppledare och oppositionsråd Jesper Wiklund lämnar den politiska hetluften vid årsskiftet.

  • Publicerad 15:31, 6 dec 2018

I samband med att kommunfullmäktige väljer nya ledamöter till nämnder, råd, utskott och bolag den 17 december kommer Wiklund meddela att han lämnar uppdraget som oppositionsråd och gruppledare för Vänsterpartiet i Sundbyberg.

– Vi gjorde att mycket bra val och gick framåt mest av alla partier så det känns het okej att lämna över nu, säger han.

Jesper Wiklund anger flera skäl till att han nu trappar ner på politiken.

– Jag vill få fler lediga kvällar med min son och längtar dessutom efter att jobba fackligt igen. Men framför allt handlar det om att jag tror på rotation på höga poster.

Jesper Wiklund har varit oppositionsråd i fyra år. Han efterträds av Catja Kaloudis som tillträder rollen som oppositionsråd och gruppledare den 1 januari.

Jesper Wiklund kommer tills vidare sitta kvar på en av Vänsterpartiets sju platser i Sundbybergs kommunfullmäktige.

Vänsterpartiet fick drygt 11 procent av röster i höstens kommunalval och är därmed tredje största parti efter Socialdemokrater och Moderaterna.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här kan du fira Valborg i Sundbyberg

Nyheter Två brasor inleds med fackeltåg Valborgsmässoafton firas traditionsenligt på flera platser i Sundbyberg. Eldar tänds i bland annat Duvbo, Järvastaden och Ursvik.onsdag 24/4 17:43

Nu är lekplatsen i Tornparken invigd

Nyheter Femåring berömde politisk talare Cirka 100 barn var leksugna när Sundbybergs stad invigde uppfräschade Tornparken och kommunalrådet Stefan Bergström (C) gladdes över ett beröm han fick efter sitt invigningstal.onsdag 24/4 12:46