BYTE. Catja Kaloudis och Jesper Wiklund på höstens Seniormässa i Hallonbergen. Foto: Privat

V:s gruppledare avgår vid årsskiftet

Vänsterpartiets gruppledare och oppositionsråd Jesper Wiklund lämnar den politiska hetluften vid årsskiftet.

  • Publicerad 15:31, 6 dec 2018

I samband med att kommunfullmäktige väljer nya ledamöter till nämnder, råd, utskott och bolag den 17 december kommer Wiklund meddela att han lämnar uppdraget som oppositionsråd och gruppledare för Vänsterpartiet i Sundbyberg.

– Vi gjorde att mycket bra val och gick framåt mest av alla partier så det känns het okej att lämna över nu, säger han.

Jesper Wiklund anger flera skäl till att han nu trappar ner på politiken.

– Jag vill få fler lediga kvällar med min son och längtar dessutom efter att jobba fackligt igen. Men framför allt handlar det om att jag tror på rotation på höga poster.

Jesper Wiklund har varit oppositionsråd i fyra år. Han efterträds av Catja Kaloudis som tillträder rollen som oppositionsråd och gruppledare den 1 januari.

Jesper Wiklund kommer tills vidare sitta kvar på en av Vänsterpartiets sju platser i Sundbybergs kommunfullmäktige.

Vänsterpartiet fick drygt 11 procent av röster i höstens kommunalval och är därmed tredje största parti efter Socialdemokrater och Moderaterna.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Ilskan stor när Förvaltaren höjer parkeringsavgiften

Nyheter Vissa parkeringar blir dubbelt så dyra Förvaltarens hyresgäster i Sundbyberg har den senaste veckan informerats om höjning av månadshyran för garage- och parkeringsplatsen. Skuldbelagd blir även Hyresgästföreningen som dock står med...lördag 24/8 8:15

Viss bevisning säkrad efter överfallsvåldtäkt

Nyheter Polisen vidare i utredningsarbetet Polisen har säkrat viss bevisning och kommit vidare i utredningsarbetet av förra veckans överfallsvåldtäkt i Rissne centrum.fredag 23/8 15:50
Stockholm Direkt