Michael Béve har slutat engagera sig i Djurgårdens IF. Foto: Hampus Jarnlo

Vuxenmobbning fick investerare att lämna Dif

Efter ett helt liv som djurgårdare slängde investeraren Michael Béve sitt medlemskort för snart två år sen. Efter det har han inte gått på en enda fotbollsmatch.

  • Publicerad 20:00, 24 apr 2018

"Avgå Pelle, avgå Pelle!".

Efter en minst sagt torftig säsong i fotbollsallsvenskan torskade Djurgården hemma mot Gif Sundsvall med 1-3 sommaren 2016. Michael Béve minns fortfarande datumet – 25 juli – då det som hände satte djupa spår i honom. Mot slutet av matchen började Djurgårdsklacken ropa efter tränaren Pelle Olssons avgång – och efter slutsignalen stämde stora delar av arenan in.

– Orden ekade på Tele 2 och därnere stod en ensam man utan möjlighet att försvara sig, helt utlämnad. Det där är ren vuxenmobbning mot en människa som bara försökte göra sitt jobb så gott han kunde, säger Michael Béve.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han slängde sitt medlemskort på studs och har inte sett en enda match med Djurgården live sedan dess. Det händer fortfarande att han besöker lagets träningar på Kaknäs och han har en god relation med folk i och runt klubben.

– De vet vad jag tycker och respekterar det, även om sportchefen Bosse Andersson lite skämtsamt kallar mig för svikare numera. Men jag vill understryka att vi har en bra relation och jag tycker att Bosse är en bra person, säger Michael Béve.

Inga mer pengar

Att fortsätta investera pengar i klubben, och sponsra dem med bland annat träningsredskap som han tidigare gjort, är uteslutet.

– Jag ska inte framhäva mig själv och berätta hur mycket pengar det handlar om. Det finns många som har investerat betydligt mer i Djurgården. Men en sak är säker, de får inte ett öre till av mig.

Men det händer ju bra mycket grövre grejor än så här på fotbollsläktare. Varför reagerade du så starkt?

– Det är en sak att ett fåtal supportrar i klacken skriker "avgå Pelle". Men när nyktra vuxna på långsidan, som är där med sina barn, reser sig upp och stämmer in blir jag så fruktansvärt illa berörd. Jag tycker att det är viktigt att sådana här historier kommer fram. Förhoppningsvis får det någon att tänka till i framtiden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.