KONST I CENTRUM. Konstnärerna Gerald Steffe och Anders Skarin på lördagens vernissage i Väsby Centrum. Foto: privat

Wäsby konstnärsgille tar plats i Väsby Centrum

Nu intar konsten Väsby Centrum. I en av butikslokalerna hittar besökarna från och med lördag, verk av konstnärerna i Wäsby konstnärsgille.

  • Publicerad 16:56, 2 feb 2019

Vi ser fram emot att prata konst och visa upp våra alster i ett annat sammanhang än där vi vanligen möter vår publik.

KONST I CENTRUM. Runt 110 besökare hade hittat till lördagens vernissage i Väsby Centrum med verk av konstnärerna i Wäsby konstnärsgille. Foto: privat

"Låt oss njuta mer av konst!" Under den parollen har Väsby Centrum upplåtit en av butikslokalerna till Wäsby konstnärsgille för konstutställning och konstaktiviteter. 

Gillet består av tolv Väsbyförankrade konstnärer som arbetar med olika tekniker och uttryck. De startade sitt samarbete 1995 då Väsby Konsthall startades av Ricardo Donoso.

Konstnärerna Anders Skarin och Lena Westin från gillet är förväntansfulla på hur denna utställning ska mottas av centrumpubliken.

– Vi ser fram emot att prata konst och visa upp våra alster i ett annat sammanhang än där vi vanligen möter vår publik. Vi hoppas kunna väcka lust att ta mer del i den konst som finns överallt. Mer konst till folket gör världen mer spännande och kanske trevligare, säger de.

Konst i vakanta lokaler

Centrumledningen ser också fram emot denna öppning.
– För oss i Väsby Centrum är det positivt att vi kan använda vakanta lokaler för att visa fram det lokala samhället. Att samarbeta med så väl gillet som konsthallen och förstärka kännedom om den lokala konsten är ett härligt inslag i vår annars kommersiella miljö, säger Maria Helling, centrumchef.

Under lördagens vernissage kunde man räkna in runt 110 besökare.

Wäsby konstnärsgille håller öppet varje lördag och söndag kl 12–16 i en butikslokal i böjda gången bredvid Klippoteket.

Nästa utställning för gillet är 24 augusti till 22 september i Väsby Konsthall.

KONST I CENTRUM. Jakob Skagaard spanar in Johnny Pålssons verk. Foto: privat

Wäsby konstnärsgille

De tolv konstnärerna som ingår i Wäsby konstnärsgille är:
Linda Bolander, måleri
Eliana Borozanow, grafik
Ricardo Donoso, måleri
Weikko Kuusela, måleri
Marie-Sofi Lorantz, teckning
Johnny Pålsson, måleri
Salazar Luna, måleri
Anders Skarin, trä
Gerald Steffe, grafik
Carina Wall, måleri
Lena Westin, keramik
Anna Åhlund, måleri

Guldhjälte startar fond i Väsby Hockey

Sport Patric Hörnqvist ger tillbaka till klubben där karriären tog fart Patric Hörnqvist – en av svensk ishockeys mest guldprydda – gästade i veckan Väsby Hockeys uppstartscamp. Samtidigt presenterade han och klubben en gemensam Stipendiefond.fredag 16/8 16:05

Nu drar höstens vuxenvandringar i gång i Väsby

Nyheter För ett tryggare Väsby och polisen är "på tårna" Under sommaren har grannkommunen Sollentuna haft problem med ett flertal mopedrån. Väsby har varit mer förskonat, men polis och vuxenvandringsgruppen För ett tryggare Väsby är ändå "på tårna".fredag 16/8 9:47
Stockholm Direkt