Foto: Mostphotos

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!

  • Publicerad 15:14, 23 feb 2018

Nycirkusföreställning i Jakobsberg

Nycirkusföreställningen heter ”Lazuz” och riktar sig till barn från 6 år. ”I föreställningen träffar vi en jonglör och en akrobat. Jonglören är helt inne i sin värld av flygande föremål. Han vrider och vänder dem för att hitta nya sätt att uttrycka sig. Akrobaten är fylld av leklust. Ett ordlöst möte mellan två figurer fyllt av passion för rörelse och dans i frihet. Relationen mellan de två växlar och förändras. De är hela tiden i rörelse, i både kropp och själ.” Gratisbiljetter finns på Jakobsbergs bibliotek och föreställningen pågår 55 minuter.

När? Lördag 24 februari, kl 14.00

Var? Järfälla kulturscen, Järfälla gymnasiums aula, Hus A, Mälarvägen 2, Jakobsberg

Prova på tennis och squash i Alvik

Den här helgen anordnar Kaveh's fritid prova på-idrott för killar. I Salkhallen får killar mellan 16 och 22 år testa på tennis och squash.

När? Lördag 24 februari kl 18-20 (samling 17.30 vid Alviks tunnelbana)

Var? Salkhallen, Alvik

Vernissage i Vällingby

Nu är det dags för två utställningar med konst från tidigare patienter på Beckomberga sjukhus att visas på Trappan, Annexet. Välkommen på vernissage. Nyfiken? HÄR kan du läsa mer om Tina som höll i bildterapi för patienterna i 22 år.

När? Lördag 24 februari kl 13-17. Utställningarna pågår fram till 1 mars.

Var? Trappan, Annexet, Albert Aronsons torg 5, Vällingby.

Testa skidåkning i Spånga

Lär dig åka skidor på Spånga IP:s fina skidspår. Pjäxor, skidor och stavar lånas ut alldeles gratis!

När? Lördag 24 februari kl 11-13

Var? Spånga IP, Solhems Hagväg 2

Se opera på Folkan

Puccinis La Bohème sänds på storskärm på Spångafolkan. Biljetter kostar 260 kr och bokas via info@spangafolkan.se

När? Lördag 24 februari 18:30-22:30

Var? Spånga Folkets hus, Spångavägen 353

Fika i Björklunds hage

Norra Ängby trädgårdsstadsförening anordnar kafé på Björklunds hage. Passa på att titta på djuren i parken och avnjuta en kopp kaffe.

När? Söndag 25 februari kl 11-15

Var? Björklunds hage, Norra Ängby

Kolla på fotboll i Svenska cupen

Brommapojkarnas herrar tar emot Dalkurd hemma på Grimsta IP i gruppspelet i Svenska cupen. Biljetter köps online, kolla ifbp.se för mer info.

När? Söndag 25 februari kl 15

Var? Grimsta IP

Semlor + katter = sant

Nu är det dags för semmelspecial i cafét på Kattstallet. Klassiska semlor, semmelmuffins och semmeltacos. Alternativ finns även för veganer och glutenintoleranta. Passa på att vinka till gulliga katter.

När? Söndag 25 februari kl 13-18

Var? Jämtlandsgatan 153B, Vällingby.

Full fart på sportlovet

Inga planer för sportlovet? Ta det lugnt! Det finns gott om saker att hitta på i Järfälla. Klicka här för att ta del av våra tips.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nej – Midsommarfirandet är inte hotat

Nyheter Falskt rykte rör upp känslor i Norra Ängby Enligt ett Facebook-inlägg från Norra Ängby Trädgårdsstadsförening såg det traditionsenliga midsommarfirandet i Björklunds Hage ut att vara hotat. Men så allvarligt är inte läget, menar Carola...torsdag 21/6 13:26

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42