Årets eldsjäl. William Shahoud var en av de två som fick flest av allmänhetens röster. Foto: Claudio Britos

William är årets eldsjäl på röda linjen

Fotbollstränare, ungdomsledare, "Albys borgmästare" – William Shahoud har många roller. Nu är han även en av två vinnare i Årets eldsjäl på röda linjen. Mitt i en spontanträning i Albys sporthall överraskades han med jubel och blommor.

  • Publicerad 15:17, 19 dec 2018

– Vi har vår egen borgmästare här. Röda linjens eldsjäl, det är ingen annan än William!

William Shahoud står mitt i en ring av fotbollssugna och delar upp lagen i olikfärgade västar när han överraskas av att prisutdelare och fotografer intar planen. Spontana applåder från vännerna i Konyaspor bryter ut och kramar delas ut. Han har öst ner hjärta och själ i fotbollsklubben Konyaspor och på mötesplatsen för unga vuxna i Alby, Grunden. Nu får han tillbaka.

I början kan han knappt få fram orden.

– Vad ska jag säga? Jag är helt chockad. Tack så jättemycket till alla som har stöttat mig hela vägen hit och alla som har röstat, säger en märkbart tagen William.

Efter ett spontant tal fortsätter han att dela in lagen och ser till att spelet kommer igång. Egentligen skulle det varit knatteträning, men när den ställdes in lyckades William dra ihop ett gäng äldre killar för en spontan träning. Ingen vila.

Han har gjort så mycket för Albys unga. Det är kul att se att det han gör också uppmärksammas, att han får något tillbaka.

William gratuleras av förra årets eldsjälsvinnare Magnus Nylund. Foto: Claudio Britos

Oriana är årets eldsjäl på röda linjen

Bayram Uludag är också engagerad i Konyaspor och har känt William länge.

– Det här glädjande men inte överraskande. Han har gjort så mycket för Albys unga. Det är kul att se att det han gör också uppmärksammas, att han får något tillbaka.

Förutom engagemanget i Konyaspor utbildar sig William till socionom och arbetar på Grunden. Men i slutet av mars ska alla mötesplatser för unga vuxna i Botkyrka läggas ner. Enligt William är det helt fel.

– Tre av sex av finalisterna i Årets eldsjäl är från mötesplatserna. Två av dem har vunnit. Det visar vilket felbeslut det här är av kommunen.

Intervjuer med alla finalister:

Hon är hela Fittjas mamma

Han tar kampen för Albys unga

Habib får hela Masmo i rörelse

Hon får tjejer att tro på sig själva

Alexander vill ge ortens unga hopp

Chrishan är allas storebror i orten

Röda linjens eldsjäl

Röda linjens eldsjäl arrangeras av Mitt127 och Botkyrka-, Skärholmen- och HuddingeDirekt. Eldsjälarna har nominerats och röstats fram av boende i orterna längs med röda linjen.

Totalt tävlade sex finalister om priset. Här hittar du alla porträtt av våra sex finalister.

William Shahoud och Oriana Montini var de två som fick flest röster och vinner därmed 5000 kronor var i presentkort av SKHLM.

I år röstade fler än någonsin. Totalt kom knappt 2300 röster in.