En miljöfara. Foto: Mostphotos

Willys slutar sälja engångsgrillar

Snart kommer man aldrig mer att kunna köpa engångsgrillar på Willys i Bro. Axfoods kedjor, Willys, Hemköp och Tempo, slutar sälja dem – för gott.

  • Publicerad 12:00, 27 jun 2019

– Det är främst av hållbarhetsskäl som vi har tagit det här beslutet. Engångsgrillarna är av aliminium och förstör naturen, och det är få som återvinner dem så de blir liggande. Ett annat skäl är brandfaran, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood.

Sedan förra årets varma sommar finns en branschöverenskommelse att så fort det är eldningsförbud drar Axfood in försäljningen av engångsgrillar på alla butiker i det länet. Det kan variera från dag till dag.

Nästa år är lagret slut

Men det kommer i fortsättningen bara att gälla fram tills att lagret är slut.

– När vi slutar sälja dem helt och hållet beror på hur stora lager butikerna har, vad det blir för väder i sommar och på konsumenternas minskade intresse för engångsgrillar. Men vi har gjort av med halva årsförbrukningen så nästa sommar lär det inte säljas några, så mycket kan jag säga.

På Axfood har de letat efter ett bra alternativ till engångsgrillen, och därför har beslutet dröjt en aning, men de har inte hittat något. Det enda som finns är riktiga grillar i mindre format som man kan ta med, men då är man uppe i en annan prisklass.

Trots det blir Axfood hyllade för sitt beslut på sociala medier.

– Det svenska folket är mer klimatmedvetna nu, och engångsgrillen har blivit som en symbol för det motsatta.

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt