Wow! Danderyds centrum färdigt – i lego

3600 bitar senare är modellen av lego över Danderyd centrum färdigt. På sikt ska man även ställa ut modellen för allmänheten i centrumet.

  • Publicerad 12:41, 20 feb 2018

För några veckor sedan träffade vi Gabriel Bremler som var i full gång med att bygga en modell av framtidens Danderyd centrum – i lego. Och 36 000 bitar senare står modellen färdig på centrumledningens kontor i Mörby. Totalt är modellen 3,5 meter lång och bygget påbörjades i november förra året.

– Vi har gjort den här modellen för att folk ska förstå vad som verkligen händer. I dagsläget är det inte alltid så lätt att se hur det kommer att bli framöver, säger Håkan Larsson, centrumchef hos Skandia fastigheter som beställde modellen.

LÄS MER: Här bygger han Danderyd centrum – i lego

Håkan Larsson är centrumchef i Mörby centrum och berättar om modellen. Foto: Kevin Wedin

"Fler uteserveringar"

Totalt kommer köpcentrumet utökas med 18 000 kvadratmeter och modellen är även anpassad till den nya fasad som den nuvarande byggnaden kommer få.

– Bland annat kommer vi öppna upp hela Golfvägen, så det blir som ett stadsprojekt med fler uteserveringar och en miljö där man trivas.

– Och hela torget utanför bussarna och tunnelbanan är i dagsläget ett område som präglas av väldigt mycket betong, men framöver kommer det vara en helt annan miljö där.

På sikt är även planen att hela legomodellen ska finnas tillgänglig för allmän beskådan, först måste man dock göra i ordning med någon form av säkerhetsanordning runt modellen.

Foto: Kevin Wedin

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10