Donald Trump tweetade om att han skulle höra av sig till Löfven om ASAP Rocky, då svarade Södermalmspolisen honom och blev avstängd från sitt Twitterkonto. Foto: Wikimedia Commons/Chad Cooper/Sacharias Källdén

YB Södermalm stängdes av efter Trumptweet

Efter att USA:s president Donald Trump twittrat om att han ska kontakta Stefan Löfven för att hjälpa ASAP Rocky som sitter i svenskt häkte svarade Södermalmspolisen Viktor Adolphson på hans tweet och blev då avstängd från Twitter, skriver Aftonbladet.

  • Publicerad 13:23, 20 jul 2019

Rap-artisten ASAP Rocky sitter i svenskt häkte misstänkt för misshandel vid Hötorget den 30 juni, han har suttit frihetsberövad sedan den 3 juli. Under gårdagen begärde åklagaren förlängd häktningstid till och med den 25 juli. Det hela har skapat stor uppmärksamhet internationellt.

I natt skrev USA:s president Donald Trump på sin Twitter att han skulle samtala med Stefan Löfven för att hjälpa ASAP Rocky, något som Aftonbladet var först att rapportera om.

”Pratade precis med Kanye West om fängslandet av hans vän ASAP Rocky. Jag kommer ringa Sveriges väldigt talangfulle statsminister och se vad vi kan göra för att hjälpa ASAP Rocky. Många människor skulle vilja se att det här löser sig snabbt” skrev presidenten.

Tweeten har i skrivande stund 45 000 kommentarer. En av dem som svarade var Södermalmspolisen Viktor Adolphson.

ASAP Rocky omhäktas

Han skrev så här: "Ursäkta herr president, men du måste respektera och vänta på att det svenska rättsväsendet hanterar ärendet. Sveriges statsminister kommer inte lägga sig i. Och det borde inte du heller göra".

När Viktor Adolphson vaknade var kontot avstängt, skriver Aftonbladet.

– Jag har inte fått någon förklaring till varför, det har aldrig hänt tidigare. Men Trump har ju många fans, så min teori är att vissa av dem har anmält mitt konto, säger han till tidningen.

För fyra timmar sedan var han dock tillbaka på Twitter.

"Jag är här igen. Blev tydligen avstängd. Upplys inte presidenter om svenskt rättsystem är lärdomen" skrev Viktor Adolphson då.

Viktor Adolphson svarade president Donald Trump och blev avstängd från Twitter, nu är han dock tillbaka där igen. Foto: Jannie Flodman