Björhagens nya pizza. Här har en ny restaurang öppnat med mycket glutenfria och vegetariska alternativ. Foto: Johann Bernövall

Yeko tar sitt Bredängskoncept till Björkhagen

En efterlängtad pizzeria har slagit upp dörrarna i Björkhagen centrum. Krögaren satsar på vegetariskt, veganskt och glutenfritt.

  • Publicerad 13:23, 3 apr 2019

Yeko Parlayan kom till Sverige från Turkiet 1984. Två år senare fick han jobb i Björkhagen som städare på en förskola. Nu, ungefär 30 år senare är han tillbaka i stadsdelen med ett annat uppdrag – att kränga pizza. Sedan förra fredagen är han igång.

– Det är extra kul att starta något i Björkhagen av den anledningen, det kände jag direkt när jag möjligheten dök upp. Det är ett bra område, säger Yeko Parlayan.

Samma koncept som i Bredäng

Lokalen på Halmstadsvägen 34 har tidigare bland annat varit en wokrestaurang. Nu är det alltså pizza som gäller under namnet Lo Mero's. Den uppmärksamme kanske känner igen namnet från en pizzeria i Bredängs centrum. Den har Yeko Parlayan sedan tidigare och det nya stället är helt enkelt samma grej, under samma namn.

– Vi jobbar med glutenfria pizzor och pizzor med ekologiskt dinkelmjöl. Mycket är vegetariskt och en del veganskt, förklarar Yeko som hoppas kunna bidra till att liva upp ett centrum som idag har en hel del tomma lokaler.

– Flera har kommit in och sagt att det är efterlängtat och lyfter området. Jag hoppas att fler verksamheter flyttar in häromkring, det borde de! Det är ett mysigt litet centrum.

Trio. Yeko Parlayan (i mitten) med kollegorna Gogo och Ibo. Foto: Privat

Här är SL:s satsningar för kyla i sommar

Nyheter ✓Knapptrick✓Fler AC-bussar sätts in ✓Men därför kommer de inte hjälpa vid ny värmebölja Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.lördag 15/6 9:08

Fritt fram för bassängbad i Stockholm

Nyheter Söderorts bad har öppnade i veckan – i helgen väntas nytt högtryck Nu har alla stadens utomhusbassänger öppnat för säsongen. Vi träffade Alma som bland annat gjorde bomben ner i Nytorpsbadet.fredag 14/6 15:11