"Yoga ansågs flummigt för tre år sen"

Det kan vara ensamt att vara egenföretagare. Men Kristin Wahlgren rådde bot på det genom att starta ett center för hälsa i Vallentuna, där andra småföretagare hyr in sig och på så sätt får kollegor.

  • Publicerad 11:58, 8 feb 2018

För tre år sedan ville egenföretagaren och undersköterskan Kristin Wahlgren göra något tillsammans med andra, i stället för att bara hyra ett rum för att kunna utföra sina massagebehandlingar.

– Ofta behöver kunderna olika behandlingar, och jag ville skapa ett center där man hjälptes åt. Vi hänvisar kunderna till varandra, om någon inte blir riktigt hjälpt av massage så kan jag tipsa om en PT som jobbar med problemområdet, säger Kristin.

Sagt och gjort, hon hittade lokalen på Fornminnesvägen och började driva Harmoni, center för hälsa och helhet, tillsammans med en kollega. I dag har verksamheten vuxit; åtta personer driver olika aktiviteter, som yoga, "aura-soma"-färgbehandling och akupunktur. Ett tillskott som kommit nyligen är "Ayurveda", en indisk teori om vad vi ska äta och göra för att må bra.

Känns inte Ayurveda lite flummigt?

– Inte alls! Ayurveda är en läkekonst som den som finns i Kina eller som fanns i Egypten, de är egentligen väldigt lika. Sedan har vi separerat dem med vår skolmedicin, säger Kristin.

– Och se på yoga, det ansågs flummigt för tre år sedan men nu är det helt accepterat, säger yogaläraren Helena Langhard.

För att få koll på vad yogan kan göra frågar vi Jeanette Engdahl som har yogat med Helena i två år.

– Jag började med det när jag drabbades av utmattningssyndrom. Sedan har jag fortsatt med yogan, det är ett sätt att vara i nuet, stretcha och vila. Det är helt underbart, så skönt, säger Jeanette.

Andlighet mer accepterat

Men det kan vara svårt att prata om de behandlingar som klassas som flummiga.

– Som healing, det var inte förrän nyligen som jag vågade prata om det, för att folk ställer sig så frågande, säger Kristin, som också sysslar med healing.

Att till exempel änglakvällar och andra andliga teman syns på tv tror Kristin påverkar hur vi ser på andlighet.

– Det är accepterat och inte så konstigt längre.

Men på centret finns också ytligare behandlingar, som lösögonfransar och hårborttagning.

– Det går ihop, om man känner sig fin på utsidan kan det påverka hur man känner på insidan, säger Helena Langhard.

På torsdag och fredag kommande vecka firar Harmoni sitt treårsjubileum med föreläsningar, prova på-yoga och prova på-behandlingar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

20-årig Täbybo filmade samlag i hemlighet

Nyheter "Spred videon via Snapchat" En ung man från Täby döms nu efter att i hemlighet ha filmat samlag med en kvinna. Mannen ska senare ha visat filmen för gemensamma vänner.fredag 25/5 9:54