Så här kan det se ut på yogan i Markuskyrkan. Till höger Johan Hedström. Foto: Privat/PRO NON

Yoga lockar hundratals till kyrka i Söderort

Hallå där Johan Hedström, terapeut och grundare av företaget Stillhet och Rörelse, som bjuder in till yoga i Markuskyrkan.

  • Publicerad 19:32, 3 sep 2019

Vad handlar de här evenemangen om egentligen?

– Vi startade dessa träffar redan 2015. Det är gratis yoga och meditation en gång i månaden med olika musiker, samhörighet och communitykänsla. Det är gratis för att kunna ge möjligheten till alla, även till de som inte har råd. Det är religiöst obundet, och handlar om omhändertagande, hälsa och självkännedom. Det håller på i 90 minuter med fika efteråt som kyrkan bjuder på, så kyrkan är helt med på det!

Varför ska man utöva yoga i en kyrka?

– Kyrkan är för många en plats som står för trygghet och andligt sökande. Det är en samlingsplats, en trygg och skön plats. Yoga får också många som aldrig skulle gå till en kyrka att komma dit och känna sig välkomna, och detsamma gäller för dem som brukar vistas i kyrkan men som aldrig provat yoga. Vi bygger broar över olika tankesätt, och undervisar ur ett universellt perspektiv. Man måste inte ha någon religion, det är öppet för alla.

Hur stort upplever du att intresset är för yoga?

– Det har ökat bit för bit med åren, men intresset har länge varit ganska stort. Till kyrkan kommer det 200 – 400 människor varje gång, det är förmodligen de största yoga- och meditationsklasserna i Sverige. Vi hade paus när kyrkan renoverades, men när vi sedan började igen hittade alla dit. En präst från en annan kyrka sa att hon hade sett en hundra meter lång kö utanför, så det är en stor happening!

Johan Hedström

Ålder: 38

Bor i: Björkhagen

Sysslar med: Yoga, meditation och psykologisk träning/psykoterapi 

Åsikt om Björkhagen: Bästa stället, skog, lugn och nära till stan

Nästa yogatillfälle i Markuskyrkan är 14 september med insläpp klockan 17:30 och start 18:00. Mer om tillfällena finns att läsa i facebookgruppen Stillhet och Rörelse och på Skarpnäcks församling hemsida.

Här sänks hastigheten i Farsta och Skarpnäck

Nyheter Hela listan: 52 gator skyltas om Staden fortsätter att se över hastighetsbegränsningarna. På nästa trafiknämnd spikas nya ändringar, bland annat för Söderort.fredag 13/9 15:03