På gong. Här, i Svenska Bostäders lokaler, ska både yogastudio och hälsokafé öppna. Delägarna Anneli Mahara och Viktoria Lindskog ser fram emot premiärveckan som innebär både yogaklasser, gongbad, livemusik och dansklubb. Foto: Privat

Yoga och hälsofik öppnar i Björkis

Om några veckor briserar en hälsobomb, när Yogarummet slår upp portarna till en ny studio på Halmstadsvägen i Björkhagens centrum. I samma veva öppnar Bonne Femme ett hälsokafé alldeles intill studion och Kroppsverkstan i Hammarbyhöjden uppdaterar sin verksamhet.

  • Publicerad 17:37, 24 feb 2020

– Det känns som ett jättespännande projekt, att vara med och bidra till en levande förort och ge folk möjlighet att ta hand om sin hälsa, säger Anneli Mahara, en av delägarna till Kroppsverkstan och Yogarummet.

Ska man tro henne och kollegan Victoria Lindskog är Söderortsbornas intresse för kropp och hälsa så stort att kedjans nuvarande anläggningar inte längre räcker till.

Snart blir det ändring på saken, för den 28 mars öppnar Yogarummet i Björkhagen. Enligt delägaren Anneli Mahara är det tänkt att bli ett "community", en plats där folk inte bara tränar utan också möts.

– Vi tänker också ha konserter för djupavslappning och en dansklubb en gång i månaden, säger hon.

Nyöppning och hälsokafé

Sedan tidigare finns Kroppsverkstan i Hammarbyhöjden och Yogarummet i Bagarmossen. Helgen efter öppnandet av Yogarummet i Björkhagen sker också en nyöppning av träningscentret på Höjden.

– Efter den 5 april utökar vi och har mer klasser på kvällarna, för att locka ett större klientel och förhoppningsvis kunna erbjuda mer varierad träning, säger Victoria Lindskog.

I samband med övriga nyheter uppstår även ett hälsofik i kafékedjan Bonne Femmes regi, även det på Halmstadsvägen i Björkis. Enligt Lindskog kommer fokus att ligga på veganskt, sockerfritt och glutenfritt.

Och vem vet, kanske är Björkhagen med omnejd på väg att bli stadens hälsomecka?

– När man kollar de olika Facebook-grupperna tycker jag att det finns väldigt stor medvetenhet om miljö och hälsa. I närområdet ser man många som är ute och rör på sig, och i grupperna är det många som vill köpa begagnade saker och värna om miljön, säger Lindskog.

Grönt ljus för 166 studentlyor i Björkhagen

Nyheter Lång process Nu, sex år efter att detaljplanen skickades på samråd första gången, kan Söderorts nya studentbostäder börja byggas. Närmare bestämt i Björkhagen.fredag 3/4 9:11

AIK bandy flyttar till Söderort

Sport Satsar på guld med två nyförvärv i världsklass Under säsongen har AIK bandy haft problem på sin hemmaplan Bergshamra IP. Nu står det klart med en ny lösning som innebär flytt till helt nya hallen på Gubbgängens IP. Samtidigt har klubben lyckats...torsdag 2/4 13:54