Lugn oas. Yogaläraren Madeleine Wilhelmsson utökar nu sin studio på Danderydsgatan med en ny lokal på Sibyllegatan. Foto: Josefine Thureson Kämpe / Evan Pantiel

Yogaställe på Östermalm expanderar

Ett nytt yogaställe har öppnat på Sibyllegatan 67. Det är den befintliga yogastudion Yogamana som expanderar, och som nu kommer ha ett utökat "självläkningsfokus".

  • Publicerad 16:58, 5 feb 2020

I sju år har Madeleine Wilhelmsson drivit yogastudion Yogamana på Danderydsgatan. Nu öppnar hon ytterligare ett ställe på Sibyllegatan 67 – Yogamana center.

– Det är för att sprida olika verktyg för självläkning till en större publik, så som lugn yoga och meditation. Sen behövde vi mer plats. Vi har hittat en fantastisk lokal, säger Madeleine Wilhelmsson.

Lokalen är 185 kvadratmeter, vilket är tre gånger så stort som det på Danderydsgatan. På det nya centret kommer det, precis som i den lilla studion, hållas kurser, workshops och retreats i yoga, meditation, andning, kost och livsstil.

Det kommer också vara ännu mer fokus på "självläkning".

– Det är att använda sig av verktyg som stöttar kroppens egen förmåga att läka sig själv och återgå till den naturliga balansen. Många har glömt bort hur man andas till exempel. Ytlig andning gör att kroppen blir mer stressad.

Vill gå tillbaka till ursprungsyogan

Madeleine har utvecklat ett eget koncept hon kallar Manayoga. Där kombineras forskning på yoga och meditation med lugn funktionell medicinsk yoga, samt kunskap om näringslära och antiinflammatorisk kost, livsstilsråd och ett yogiskt synsätt på människan.

– Jag tycker yoga nästan har blivit en prestation. I västvärlden har man ofta gjort yoga till något enbart fysiskt. Jag vill gå tillbaka till den ursprungliga yogan och meditationen som handlar om att gå in i ett djupare tillstånd, bli mer närvarande och centrerad i sig själv. Människan har idag ett större behov av lugn och återhämtning.

Centret invigdes förra veckan och fram till den 9 februari är det gratis prova-på.