Åsa Åkerblom, Hanne Kinberg och Ellie Andersson är några av personerna bakom Tiny Tree Yoga som öppnat i Gubbängen. Foto: Emma Thimgren

Yogastudio ny träffpunkt i Gubbängen

För få mötesplatser och brist på yogaställen, det ledde Ellie Andersson till beslutet att öppna Gubbängens första yogastudio.

  • Publicerad 11:34, 27 aug 2019

Tiny Tree Yoga som ligger på bottenvåningen på Gubbängsvägen 100 öppnade sina dörrar förra veckan efter en renovering som pågått sedan februari. Lokalen har tidigare huserat en hantverksfirma och när den blev ledig slog yogaläraren och gubbängsbon Ellie Andersson till. Hon har i flera år undervisat i olika typer av yoga utan en fast punkt.

Ellie Andersson tyckte att det saknades mötesplatser i området och efter att hennes utomhusyoga blivit välbesökt under sommaren väcktes idén om en egen yogastudio. I studion samsas flera olika lärare och behandlare som alla bor i Gubbängen, därför föll sig valet att öppna där självklart.

– Vi vill bli en naturligt träffpunkt. Det finns inga sådana i Gubbängen idag, säger Ellie Andersson som letat efter en lokal i området i två år och fortsätter:

– När man lär känna sina grannar börjar man hälsa på varandra och sen uppstår något där emellan som kanske inte händer om man inte träffats.

De flyttar in i tomma lokalen i Gubbängen

Studion kommer hålla olika typer av yogaklasser riktade till flera målgrupper.

– Det känns väldigt spännande och hoppfullt, jag tror att vi kommer kunna erbjuda något som passar alla. All träning är bra för hjärna och kropp, men det man får med sig med yoga är en stillhet som inte infinner sig på samma sätt på ett gym, säger Ellie Andersson

Ett annat mål är att introducera yoga för nya publiker.

– Jag vill ha en workshop för fotbollskillar, skejtare och sega gubbar. Utmana dem och visa att yoga kanske inte är det de tror, säger Ellie Andersson.

Utöver klasserna kommer workshops på tema yoga att hållas.

– Yoga kan vara så stort. Det kan handla om mat och hälsa, att ta hand om sin kropp och sinne. Men det handlar också om den yttre miljön, hur vi behandlar varandra och världen runt om oss, säger Ellie Andersson.

Studion kommer också sälja snacks och träningskläder, men till skillnad från de flesta andra träningsställen är alla kläder second hand. Majoriteten av inredningen till studion är även den återbruk.

Tiny Tree Yoga

Var: Gubbängsvägen 100

När: Studion har öppet hus 1 september, då man testa på yoga gratis. Efter det sätter kurserna igång på riktigt.

Mer info: tinytree.se

Så är dina grannar – enligt söksajten

Nyheter Stereotyp eller sanning? Söderortsbor tycker till om populära tjänsten Pensionärer, barnfamiljer eller "urbana singelhushåll"? En tjänst på hitta.se gör det möjligt att se vilken typ av människor som bor på en specifik plats. Men går det verkligen att stämpla ett helt...lördag 25/1 8:00

M-toppens svar efter kritik mot vapenmässa

Nyheter König Jerlmyr utesluter inte nytt arrangemang i Älvsjömässan En internationell vapenmässa i Älvsjö väckte hård kritik mot stadens policy för uthyrning av kommunala fastigheter. Nu svarar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).fredag 24/1 7:00