Yrkesplugget får underkänt på hur skolbiblioteket används. Foto: Ellinor Prawitz

Yrkespluggets elever visste inte att skolan hade ett bibliotek

Flera elever på Yrkesplugget i Bromma visste inte att skolan hade ett bibliotek. Nu kräver Skolinspektionen att skolan gör eleverna varse om det.

  • Publicerad 11:40, 16 jun 2017

När Skolinspektionen granskat Yrkesplugget i Bromma framkom det att skolans bibliotek inte används.

I intervjuer uppgav flera elever att de inte ens visste att skolan hade ett bibliotek. Och de elever som hade koll på bibliotekets existens sa att de aldrig lånat en bok där.

"En elev säger att de aldrig läser böcker", skriver Skolinspektionen i sin granskning och kräver att skolan ska implementera användandet av biblioteket mer i undervisningen.

Annelee Bergstrand, rektor på Yrkesplugget, säger att man nyligen satsat mycket pengar på att få till ett schysst skolbibliotek. Hon förstår Skolinspektionens kritik och säger att man nu jobbar på att få in läsningen mer i undervisningen.

Däremot tror hon inte att eleverna inte har koll på att ett bibliotek finns på skolan.

– Skolbiblioteket ligger i elevhallen, bredvid kaféet så det är rakt framför näsan på eleverna. Jag har själv pratat med eleverna, och jag tror snarare att de tolkade frågan som att de inte använder biblioteket i undervisningen, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här flyger helikoptrarna i formation över Bromma

"Inte ofta de flyger så många" Såg du också helikoptrarna över Bromma? Vid halv två-tiden i eftermiddags passerade sju helikoptrar Ålsten. Helikopterflottiljen berättar varför.onsdag 20/6 15:54

Växthusvägens rondeller – snyggast i stan?

Prisas för sin design Om du har lagt märke till konsten i rondellerna längs med Växthusvägen i Ormbacka, Skälby, är du inte ensam. Konsten vann nämligen ett pris för sin design nyligen.onsdag 20/6 12:18