Jan Mellquist har drivit Tapetrummet inne i Spånga järn och färg. Nu stänger han samtidigt som klassiska järnhandeln, den 16 juni. Foto: Privat/Anna Rönnqvist

Ytterligare butik stänger i Spånga centrum

Ytterligare en verksamhet väljer att lägga ner i Spånga centrum. Tapetrummet har de senaste åren legat inne i Spånga Järn och färg, som stänger i juni. Nu har ägaren Jan Mellquist bestämt sig för att inte fortsätta efter det.

  • Publicerad 12:08, 21 maj 2019

För två veckor sedan kom beskedet att Spånga järn och färg stänger efter 99 år i Spånga. För Jan Mellquist, som driver Tapetrummet och har haft sin verksamhet inne i järnhandelns lokaler, innebar beskedet ett val: flytta eller stänga.

– Det kom inte som någon överaskning och jag blev faktiskt erbjuden att fortsätta ensam i lokalen, på ett rivningskontrakt. Men jag kände, nej, det vill jag inte. Sedan är det inte nån lönsam verksamhet och jag vill inte flytta igen så nu lägger jag ner, säger Jan Mellquist.

Det är inte första gången Tapetrummet drabbas på det här sättet. Innan flytten till Spånga Järn och färg 2017, hade Jan Mellquist sin verksamhet inhyst i en annan ikonisk butik i centrum, Spånga bosättning.

Vad tänker du om att de här båda klassikerna har stängt inom loppet av några år?

– Det är jättetråkigt men många förstår nog också varför. Konkurrensen från stora varuhus och webben är stor. Det gäller även mig, jag får ofta agera showroom. Folk kommer och tittar på tapeter men går sen hem och beställer från nätet, säger Jan Mellquist.

När han nu stänger efter totalt nio år i Spånga tar han med sig många fina minnen.

– Jag har verkligen trivts och uppskattar alla kunder som jag har lärt känna, säger Jan Mellquist.

Tapetrummet stänger samma helg som Spånga järn och färg, den 15 juni.

Sista spiken i kistan för klassiska järnaffären

Ikoniska Spångabutiken tackar för sig

Stockholm Direkt