2017. I november 2017 invigdes förskolan Skogsbrynet i Ekebo. I januari kommer en till i området. Foto: Charlotte Årling

Ytterligare en förskola öppnar i Ekebo

Idag finns redan den kommunala förskolan Skogsbrynet i Ekebo, Smedby. I början på nästa år öppnar en till i området och kommer ha plats för 90 barn.

  • Publicerad 08:00, 3 dec 2018

Skogsbrynet öppnade hösten 2017 i Ekebo och Smedby. Men behovet av en förskoleplatser var ännu större i området så därför startar kommunen ytterligare en i stadsdelen.
Kommunala Ekebo förskola kommer att ligga i befintliga lokaler och öppna i januari 2019.


– Det är roligt att vi nu kan öppna upp ytterligare en förskola i kommunal regi och att den ligger centralt i Väsby. Där finns det största behovet, säger Kristina Dhenstrand, chef för kommunala förskolor och skolor, i ett pressmeddelande.

Plats för 90 barn


Ekebos förskola kommer att ha plats för runt 90 barn och förhoppningsvis täcka, större delen, av behovet i centrala Upplands Väsby.


– Många barnfamiljer flyttar till Väsby och behovet av förskoleplatser ökar. Planeringen för att möta upp behovet av platser pågår gemensamt med alla huvudmän. Dessutom planeras det för fler både temporära och permanenta förskolor, säger Astrid Täfvander chef för utbildningskontoret.


Målet i Upplands Väsby är att alla barn ska erbjudas förskoleplats inom den lagstadgade tiden på fyra månader. Platsen behöver dock inte vara på den förskola som vårdnadshavaren valt att stå i kö till.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Bra träning har vänt trenden

Sport Två raka segrar för Grimsta AIK Grimsta AIK har hittat rätt vinnarformel. Hög kvalité på träningen har medfört två raka segrar och laget har nu lämnat den akuta bottenstriden. Men mycket jobb återstår för att klara kontraktet. –...fredag 15/2 16:00

Rasmus Sörgardt har lämnat Väsby för spel i allsvenskan

Sport Ung kanadensare tätar backbristen Med några timmar till kvällens match mot Borlänge har Vilda Väsby tvingats släppa Rasmus Sörgardt, lagets offensivt bästa back, till Tingsryd. Klubben presenterar även ett nyförvärv i den...onsdag 13/2 17:00