2017. I november 2017 invigdes förskolan Skogsbrynet i Ekebo. I januari kommer en till i området. Foto: Charlotte Årling

Ytterligare en förskola öppnar i Ekebo

Idag finns redan den kommunala förskolan Skogsbrynet i Ekebo, Smedby. I början på nästa år öppnar en till i området och kommer ha plats för 90 barn.

  • Publicerad 08:00, 3 dec 2018

Skogsbrynet öppnade hösten 2017 i Ekebo och Smedby. Men behovet av en förskoleplatser var ännu större i området så därför startar kommunen ytterligare en i stadsdelen.
Kommunala Ekebo förskola kommer att ligga i befintliga lokaler och öppna i januari 2019.


– Det är roligt att vi nu kan öppna upp ytterligare en förskola i kommunal regi och att den ligger centralt i Väsby. Där finns det största behovet, säger Kristina Dhenstrand, chef för kommunala förskolor och skolor, i ett pressmeddelande.

Plats för 90 barn


Ekebos förskola kommer att ha plats för runt 90 barn och förhoppningsvis täcka, större delen, av behovet i centrala Upplands Väsby.


– Många barnfamiljer flyttar till Väsby och behovet av förskoleplatser ökar. Planeringen för att möta upp behovet av platser pågår gemensamt med alla huvudmän. Dessutom planeras det för fler både temporära och permanenta förskolor, säger Astrid Täfvander chef för utbildningskontoret.


Målet i Upplands Väsby är att alla barn ska erbjudas förskoleplats inom den lagstadgade tiden på fyra månader. Platsen behöver dock inte vara på den förskola som vårdnadshavaren valt att stå i kö till.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Väsby IK nöjt med spelschemat

Sport Långa resor väntar VIK kommande månader Väsby Hockey inleder allettan borta mot Enköping den 28 december, därefter väntar fyra raka hemmamatcher.tisdag 18/12 14:00

Flera vargobservationer i norra Stockholm

Nyheter "Svårt att spåra i tätbebyggda områden" En varg har den senaste tiden synts i både Upplands Väsby och Sollentuna. Senast i helgen sågs den på Järvafältet. Men det är svårt att spåra djuret i tätbebyggda områden.tisdag 18/12 13:28

JUST NU Förseningar på pendeltågen

Nyheter Växelfel vid Odenplan Ett växelfel vid Odenplan har resulterat i förseningar i pendeltågstrafiken på tisdagsmorgonen. Enligt SL arbetar reparatörer på platsen men det finns risk för fortsatta följdförseningar under...tisdag 18/12 8:20