2017. I november 2017 invigdes förskolan Skogsbrynet i Ekebo. I januari kommer en till i området. Foto: Charlotte Årling

Ytterligare en förskola öppnar i Ekebo

Idag finns redan den kommunala förskolan Skogsbrynet i Ekebo, Smedby. I början på nästa år öppnar en till i området och kommer ha plats för 90 barn.

  • Publicerad 08:00, 3 dec 2018

Skogsbrynet öppnade hösten 2017 i Ekebo och Smedby. Men behovet av en förskoleplatser var ännu större i området så därför startar kommunen ytterligare en i stadsdelen.
Kommunala Ekebo förskola kommer att ligga i befintliga lokaler och öppna i januari 2019.


– Det är roligt att vi nu kan öppna upp ytterligare en förskola i kommunal regi och att den ligger centralt i Väsby. Där finns det största behovet, säger Kristina Dhenstrand, chef för kommunala förskolor och skolor, i ett pressmeddelande.

Plats för 90 barn


Ekebos förskola kommer att ha plats för runt 90 barn och förhoppningsvis täcka, större delen, av behovet i centrala Upplands Väsby.


– Många barnfamiljer flyttar till Väsby och behovet av förskoleplatser ökar. Planeringen för att möta upp behovet av platser pågår gemensamt med alla huvudmän. Dessutom planeras det för fler både temporära och permanenta förskolor, säger Astrid Täfvander chef för utbildningskontoret.


Målet i Upplands Väsby är att alla barn ska erbjudas förskoleplats inom den lagstadgade tiden på fyra månader. Platsen behöver dock inte vara på den förskola som vårdnadshavaren valt att stå i kö till.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25

Totalstopp på E4:an efter olycka

Nyheter Lastbil blockerade vägen En olycka med en lastbil inträffade på E4:an vid trafikplats Rosersberg på måndagen.måndag 1/7 14:23
Stockholm Direkt