30 januari förra året sköts en 18-årig man ihjäl nedanför i Jakobsberg. Alla tre män som under hösten varit åtalade för mord alternativt medhjälp till mord, har nu friats. Foto: Mikael Andersson

Ytterligare en man frias för mordet på Söderhöjden

Den tredje man som stått åtalad, misstänkt för mordet på en 18-åring på Söderhöjden i januari förra året, frias från mordmisstankarna. Samtidigt döms han för flera andra brott.

  • Publicerad 16:26, 7 jan 2020

Den 30 januari i fjol sköts en 18-årig man till döds med flera skott, på en gångväg nedanför Vasavägen i Jakobsberg. Under hösten åtalades tre män misstänkta för mordet, och flera andra brott i anslutning till det.

I början av december föll en del av domen, vilket JärfällaDirekt tidigare skrivit om. Två av männen friades då från mord alternativt medhjälp till mord. En av de två männen dömdes dock till fängelse i ett år och sex månader, för ett fall av grovt vapenbrott och grovt olaga hot, som skedde i Jakobsberg i februari förra året.

Två män frias för mordet på Söderhöjden

Tre åtalas för mordet på Söderhöjden

23-åring frias för mordet

Den del av åtalet som gällde den tredje mannen, en 23-åring, också han misstänkt för mordet, sköts upp då han genomgick en rättspsykiatrisk undersökning inför fortsatt rättegång.

I slutet av december föll domen även mot honom, och han friades då för mord och försök till grov utpressning. Han dömdes till fängelse i ett år och två månader, för anstiftan av grovt olaga hot, försök till utpressning, dopningsbrott och narkotikabrott.

Enligt det rättspsykiatriska utlåtandet har mannen inte haft en allvarlig psykisk störning då brotten begåtts, vilket innebär att rättspsykiatrisk vård inte varit aktuellt, står det i domen.

Att domen mot 23-åringen fallit innebär att målet nu är avslutat.