Foto: Mostphotos

Ytterligare ett omvårdnadsboende i Enköping drabbat av Coronafall

Brukare på Orions omvårdnadsboende har bekräftats smittad av coronaviruset.

  • Publicerad 11:16, 19 mar 2020

Igår bekräftade Enköpings kommun att sex brukare på Liljegården omvårdnadsboende i Örsundsbro har smittats av Coronaviruset.

På torsdagsförmiddagen fick EnköpingDirekt uppgifter om att ytterligare ett boende i Enköping, den här gången Orions omvårdnadsboene i Gånsta, ska vara drabbat. Något som Anna-Karin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) i kommunen, bekräftar.

– Ja, det stämmer. Vi har fått uppgifter om att en person som vårdas på sjukhus, som bor på boendet, har konstaterats smittad, säger Anna-Karin Bye.

Personen ska ha vårdats på sjukhus sedan några dagar tillbaka sedan personens tillstånd försämrats.

Är fler på boendet smittade?

– Vi har inga fler konstaterade fall utöver den här personen, samt de sex som konstaterats på Liljegården, säger Anna-Karin Bye.

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46

Sommarstängt

Nyheter Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46