Försenat. Tobias Trillon Persson, ordförande i Bålsta Alpin får vänta på nya liftarna. Foto: Arkiv/Therese Selén

Ytterligare liftförseningar i Teknikbacken

Entreprenören har inte levererat. Nu ligger ett vite och tickar samtidigt som Teknikbacken ligger bar och utan liftar. – Det dröjer ytterligare två, tre veckor, säger Tobias Trillon Persson, ordförande i Bålsta Alpin.

  • Publicerad 15:41, 10 jan 2018

Det är onsdagen den 10 januari när Bålstabladet ringer upp Tobias Trillon Persson. För första gången på länge ser det ut som vinter utanför redaktionens fönster. Träden är vita och det finns säkerligen en och annan som är sugen på att kasta på sig skidorna och pröva de nya liftarna i Teknikbacken. Frågan är således given. Hur ser det ut?

– Det ser både bra och dåligt ut. Tyvärr är vår entreprenör kraftigt försenad med liftarna. De skulle ha varit klara i början av december. Nu dröjer det ytterligare två, tre veckor. Och samtidigt har det varit alldeles för varmt. Idag skulle det gå att köra, men tittar man på prognoserna de närmaste dagarna så är det någonstans mitt emellan. Samtidigt kan det svänga fort, säger Persson.

– Men vi hoppas att vi kommer öppna toppen av backen för egen del och funderar på att ha något internt, men vi öppnar inte upp backen för allmänheten förrän liftarna är på plats, lägger han till.

Vad säger entreprenören?

– De säger att de har för haft för mycket att göra. De har haft för mycket uppdrag så deras montörer har inte kunnat komma loss. och där sitter vi och. Det ligger ett vite och tickar.

Samtidigt har vintern hittills inte bjudit på skidväder direkt. Kanske lite tur i oturen?

– För vår det är det lite så. Det hade varit ännu tråkigare om det varit fullt med snö i backen, men vi hoppas att det ska bli kallt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet