Foto: Mostphotos

Yxjakt på Rådmansgatan

Två män anhölls tidigt på söndagens morgon, misstänkta för grovt olaga hot. Beväpnade med yxa jagade de tre andra män genom delar av centrala Enköping.

  • Publicerad 09:24, 22 sep 2019

Söndag ca 0315

Rådmansgatan

Grovt olaga hot. Tidigt på söndagens morgon sågs tre män beväpnade med yxa jaga tre andra män i centrala Enköping.

Två män greps i samband med händelsen och anhölls på söndagens morgon misstänkta för grovt olaga hot. (En av dem är dessutom misstänkt för narkotikabrott, eget brukande).

De två är i 20-årsåldern och inte från Enköping.

Det var vid Rådmansgatan och Kryddgårdsgatan som de två, tillsammans med ytterligare en man, jagade tre män i 25-årsåldern.

Efter förhör transporterades mannen född -98 till sjukhus för provtagning, enligt polisens hemsida. Han ska då, i samband med provtagningen försökt rymma, men pepparsprayats och försetts med bojor.
 

Lördag kl 20:59

Kraftgatan

Drograttfylleri mm. När polis stoppade en moped på Kraftgatan för kontroll blev det Bingo, fem brottsmisstankar.

Mannen som körde mopeden hade inte behörighet att köra den, han hade något som tros vara narkotika på sig och mopeden misstänks vara stulen.

När polisen skrivit färdigt stod fem misstankepunkter på listan:

Häleri, Drograttfylleri, Narkotikabrott eget bruk, Narkotikabrott innehav samt Grov olovlig körning.

Lördag 21:45

Romgatan

Rattfylleri mm. En man i 25-årsåldern som körde en bil som stoppades av polis på Romgatan under lördagskvällen hade inget körkort. Han blåste dessutom positivt i sållningsinstrumentet. Han blev misstänkt för Grovt Rattfylleri samt Grov olovlig körning och polisen tog förarens personbil i beslag.

Lördag 21:30

Fågelgatan

Drogbrott. En man i 30-årsåldern är misstänkt för drogbrott sedan han vid kontroll av polis visat sig ha vad som tros vara ett narkotiskt preparat på sig.

Lördag (anmält kl 1420)

Enköping

Kortbedrägeri. En person som beställt varor på nätet med hjälp av betalkort har blivit vilseledd vid beställningen, enligt anmälan. När räkningen för varorna kom hade det dragits betydligt mer pengar än beställningen var på, och från ett annat företag än det som säljaren beställt ifrån.

Fredag-lördag (anmält lör kl 09:04)

Litslenavägen

Stöld. Genom att krossa främre högra sidorutan på två firmabilar kunde tjuvar ta sig in och stjäla verktyg och maskiner. Bilarna tillhör ett byggföretag och det stulna har preliminärt värderats till 50 000 kr. Brottet har skett mellan fredag 18.30 och lördag 08.45.
 

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53