Foto: Mostphotos

Yxsvingande parkrånare häktade

Två män som misstänks för flera rån i Enköping mot unga män har häktats. Duon är också misstänkt för att med yxa ha hotat tre personer.

  • Publicerad 12:00, 26 sep 2019

Det var tidigt på söndagens morgon, vid tretiden, som tre män beväpnade med yxa sågs jaga tre andra män i centrala Enköping, på Rådmansgatan och Kryddgårdsgatan.

Vittnen slog larm och polis kunde gripa två av de tre, misstänkta för grovt olaga hot. (En av dem var dessutom misstänkt för narkotikabrott, eget brukande).

Efter förhör transporterades en av de två gripna till sjukhus för provtagning. Han ska då, i samband med provtagningen försökt rymma, men pepparsprayats och försetts med bojor.

De två är i 20-årsåldern och inte från Enköping.

Nu har de häktats, misstänkta på sannolika skäl (den tyngre misstankegraden) för flera grova brott, och kommer att sitta hos polisen i Uppsala i minst 14 dagar medan fallen utreds.

Listan på grova brott de misstänks för innehåller mer än yxjakten och hoten.

Duon misstänks också för att i minst två andra fall ha rånat unga män i parker i centrala Enköping.

I det ena fallet drogs en ung man in i Fridegårdsparken bakom brandstationen, i det andra rånades en person i Drömparken.

Rånarna tog mobiltelefoner, klocka, halskedja och andra smycken.

– Eventuellt kan de ha begått fler rån och vi är intresserade av alla iakttagelser som kan hjälpa oss, säger Jonas Rickeborn på polisen.

Duon misstänks också ha försökt stjäla en elsparkcykel.

Den tredje i gruppen, den som kom undan vid polisingripandet, är fortfarande på fri fot.

Helgens blåljus: Sprang med glasögon / Slagträ på mopeden / Polisen tog bilen mm

Nyheter En stal glasögon och sprang till bilen. En annan körde stulen moped och en tredje fick lämna ifrån sig bilen då han saknade körkort. Det är några av punkterna i Blåljusrapporten från helgen.måndag 24/2 11:36