Invigning. Zalandos lager i Brunna är deras mest högteknologiska. Foto: Zalando

Zalandos första lager i Norden är invigt

Zalandos nya logistikcenter i Brunna har nu invigts. Det är det första i Norden och deras mest högteknologiska i världen.

  • Publicerad 17:00, 24 jan 2019

Zalando skickade sitt första paket ifrån sin nya utgångsläge i Brunna redan i oktober 2017. Men då höll de till i provisoriska lokaler medan den nya tekniken installerades och testades. I slutet av sommaren 2018 flyttade de in i sitt nya laget och sedan dess har verksamheten ökat och ökat.

– Just nu har vi omkring 300 anställda som jobbar, men under året ska vi komma upp till 500. Vi räknar med att vara uppe i full kapacitet i mars, säger Nathalie Fältlöv, presskontakt på Zalando.

Det är Ingram Micro som driver lagret och som kommer att sköta rekryteringen.

Logistikcentret är det första i Norden. Zalando räknar med att kunna halvera sin leveranstid till Nordens kunder.

– Det som sticker ut mest är att det är Zalandos mest högteknologiska lager med den senaste automatiserade tekniken.

50 robotbutlers kör varor

Till exempel kör 50 mobila robotar omkring och levererar varor till de lageranställda, så kallade GreyOrange butlers. På så vis slipper de anställda gå över 30 000 kvadratmeter och böja sig ner hela dagarna.

– Det handlar inte om att ersätta de anställda utan att underlätta och effektivisera – och att det ska vara ergonomiskt för våra ambitiösa anställda, säger Nathalie Fältlöv.

På torsdagen invigdes Brunnas Zalando. Kommunalrådet Fredrik Kjos (M) inledde med ett öppningstal och det följdes av en paneldiskussion kring vad det nya logistikcentret betyder för regionen och varför just Brunna valdes som plats.

Platsen valdes för sin avancerade infrastruktur och strategiska position. Läget kan till och med göra det möjligt att erbjuda dagen-efter-leveranser till de nordiska huvudstäderna och samma-dag-leveranser till Stockholm.

– Det är en stor grej det här verkligen. Och nu är det officiellt att vi kickar i gång och visar hur betydelsefullt det här är för regionen, säger Nathalie Fältlöv.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Hunderbart – gården är invigd

Hundrastgården vid Lillsjön invigd. Ett 50-tal hundar och deras ägare var där för att bevittna när Fredrik Kjos (M) klippte bandet.onsdag 20/2 9:00

Fyllestyrning som kunde slutat illa

Med alkohol och droger i kroppen körde en man i 20-årsåldern in i en tomthäck i Bålsta. Färden kunde slutat betydligt värre. Den misstänkte bilföraren är inte från Håbo.måndag 18/2 12:04

Senaste numret

Bålstabladet