Invigning. Zalandos lager i Brunna är deras mest högteknologiska. Foto: Zalando

Zalandos första lager i Norden är invigt

Zalandos nya logistikcenter i Brunna har nu invigts. Det är det första i Norden och deras mest högteknologiska i världen.

  • Publicerad 17:00, 24 jan 2019

Zalando skickade sitt första paket ifrån sin nya utgångsläge i Brunna redan i oktober 2017. Men då höll de till i provisoriska lokaler medan den nya tekniken installerades och testades. I slutet av sommaren 2018 flyttade de in i sitt nya laget och sedan dess har verksamheten ökat och ökat.

– Just nu har vi omkring 300 anställda som jobbar, men under året ska vi komma upp till 500. Vi räknar med att vara uppe i full kapacitet i mars, säger Nathalie Fältlöv, presskontakt på Zalando.

Det är Ingram Micro som driver lagret och som kommer att sköta rekryteringen.

Logistikcentret är det första i Norden. Zalando räknar med att kunna halvera sin leveranstid till Nordens kunder.

– Det som sticker ut mest är att det är Zalandos mest högteknologiska lager med den senaste automatiserade tekniken.

50 robotbutlers kör varor

Till exempel kör 50 mobila robotar omkring och levererar varor till de lageranställda, så kallade GreyOrange butlers. På så vis slipper de anställda gå över 30 000 kvadratmeter och böja sig ner hela dagarna.

– Det handlar inte om att ersätta de anställda utan att underlätta och effektivisera – och att det ska vara ergonomiskt för våra ambitiösa anställda, säger Nathalie Fältlöv.

På torsdagen invigdes Brunnas Zalando. Kommunalrådet Fredrik Kjos (M) inledde med ett öppningstal och det följdes av en paneldiskussion kring vad det nya logistikcentret betyder för regionen och varför just Brunna valdes som plats.

Platsen valdes för sin avancerade infrastruktur och strategiska position. Läget kan till och med göra det möjligt att erbjuda dagen-efter-leveranser till de nordiska huvudstäderna och samma-dag-leveranser till Stockholm.

– Det är en stor grej det här verkligen. Och nu är det officiellt att vi kickar i gång och visar hur betydelsefullt det här är för regionen, säger Nathalie Fältlöv.

Skulle köpa ledramp – visade sig vara hans

En man som blivit bestulen råkade hitta just den varan till salu på en köp & sälj-grupp i Bålsta. En man i 25-årsåldern är därför misstänkt för häleri.måndag 19/8 11:19

Två dagars festande; ett enda bråk

Håbo Festdag blev en välbesökt tillställning med kvällsparty för Håboborna i dagarna två. På lördagskvällen blev en man misstänkt för brott på festplatsen i Bålsta Centrum.söndag 18/8 10:22

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt