Zinkensdamms ishall som stängdes akut för några veckor sedan är i så dåligt skick att den måste rivas. Foto: AleWi/Wikipedia

Zinkensdamms ishall måste rivas

Zinkensdamms ishall stängdes i slutet av oktober på grund av stora säkerhetsrisker. Nu har staden beslutat att ishallen måste rivas.

  • Publicerad 10:04, 21 nov 2018

Det var den 26 oktober som Zinkensdamms ishall på Södermalm stängde med omedelbar verkan på grund av säkerhetsskäl. Och nu visar efterföljande rapporter att ishallen inte går att rädda. Stockholms stad konstaterar i ett pressmeddelande under onsdagsmorgonen att rivningen kommer påbörjas så fort som möjligt. Konstruktionen är utdömd och går inte att återanvända.

Zinkendamms ishall riskerar att rasa

– Vi är medvetna om den problematik som uppstod i och med att Zinkensdamms ishall fick stängas. Att ha tillgång till isytor är något som är viktigt för Stockholm, och vi kommer skyndsamt att ge idrottsförvaltningen ett uppdrag att se vilka olika alternativ som finns nu när det står klart att Zinkensdamms ishall måste rivas, säger idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) i pressmeddelandet. 

De nio föreningar som berörs av ishallens stängning har fått alternativa tider på andra platser. I ett första skede slussades det mesta av verksamheterna till Kärrtorps uterink för att inte föreningarnas verksamhet skulle behöva pausas. En del verksamhet har därefter kunnat flyttas till andra isytor, konstateras det i pressmeddelandet.

– Vi arbetar fortsatt för att hitta så bra kortsiktiga lösningar som möjligt för de föreningar som tvingats flytta sin verksamhet. En mer långsiktig lösning behöver diskuteras i samråd med vår politiska ledning, säger Marina Högland, förvaltningschef på idrottsförvaltningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android