Återuppstår. Zinkensdamms isrink ska få nytt tak nästa år. Foto: Sacharias Källdén

Zinkensdamms isrink får tälttak nästa år

Efter att ishallen tvingades stängas akut och rivas ska nu isrinken som står kvar vid Zinkensdamms IP få ett nytt tälttak redan nästa år. Den grönblåa majoriteten lägger 20 miljoner kronor på att förverkliga projektet.

  • Publicerad 13:49, 10 okt 2019

För ett drygt halvår sedan startade rivningarna av ishallen vid Zinkensdamms IP efter att ha fått stänga akut i slutet på förra året på grund av säkerhetsskäl.

Zinkensdamms IP kan få uterink

De nio idrottsföreningar som påverkades av stängningen fick då alternativa tider på andra platser, bland annat Kärrtorps IP. Där bestämdes det i början på året att det skulle byggas ett tak och väggar runt utomhusrinken i Kärrtorp, något som snart är på plats.

Beskedet: Kärrtorps IP får tillfällig ishall

Nu meddelar Moderaterna tillsammans med Centerpartiet att den grönblå majoriteten investerar 20 miljoner kronor i en tillfällig tältlösning över Zinkensdamms ishall, likt den som finns för Kärrtorp. Det är möjligt tack vare att själva ispisten sparades när ishallen revs, något StockholmDirekt kunde avslöja tidigare i år.

Zinkensdamms ishall måste rivas

– Vi vet att behovet av ishallar är stort, och då är det viktigt att få igång Zinkensdamm så fort som möjligt för att få tillbaka istimmarna för barn och unga igen, säger idrottsborgarrådet Jonas Naddebo (C).

Men lösningen som ska färdigställas under 2020 är bara tillfällig, och byggs på ett begränsat bygglov som varar i högst 15 år. Enligt stadens fastighetsborgarråd, Dennis Wedin (M), arbetar man för att hitta en permanent lösning för isrinken, som kan komma att bli större än den gamla ishallen var.

– Just nu tittar vi på hur man kan möjliggöra för en permanent ishall, och om det går att hitta en större lösning än det som var innan. Med den här temporära lösningen agerar vi snabbt, samtidigt som vi får tid på oss att utreda en bra permanent lösning, säger han.