AKTIEÄGARE. Zlatan äger numera cirka 24 procent av Hammarby fotboll AB. Foto: AEG

Zlatan köper en fjärdedel av Hammarby

I går publicerade Zlatan Ibrahimovic en bild på en Hammarbytröja med hans namn på ryggen. Nu får det kryptiska inlägget en förklaring. Zlatan har köpt knappt 25 procent av aktierna i Bajen och blir delägare i klubben.

  • Publicerad 08:18, 27 nov 2019

Det som har hänt är att Zlatan har köpt 50 procent av Amerikanska Anschutz Entertainment Group, AEG, aktier i Hammarby. AEG ägde tidigare 47 procent av aktierna i Hammarby Fotboll AB. Det avslöjar Sportbladet.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/hammarby-om-zlatan-mer-info-kommer/repskz!xjAjBJyaKvpMl9mVjIlX@w/

Köpet innebär att Zlatan nu äger en knapp fjärdedel av Hammarby.

– Det som känns speciellt med Hammarby är att klubben växer hela tiden. Det är klubben som har störst potential att bli störst i Skandinavien, säger Zlatan till Sportbladet som avslöjade affären.

Zlatans syrliga diss mot Norra tornen

Men något spel i Hammarby för egen del är inte aktuellt.

– Jag har sagt i tio år att jag inte ska spela fotboll i allsvenskan. Det kommer inte att hända, säger Zlatan till Sportbladet.

Däremot är han övertygad om att Hammarby kommer utvecklas positivt med honom som delägare.

– Jag kommer vara väldigt engagerad i det här den dagen jag slutar med fotbollen. Jag ser fram emot att få jobba med fotbollen från en annan vinkel. Men inte som aktiv spelare. Snarare med att hjälpa de aktiva på träningsplanen, om den hjälpen behövs. För jag vet att spelarna i Hammarby är i goda händer nu.

När Zlatan äter sushi i Stockholm går han till det här...