BLIVANDE PADELKUNG. Zlatan Ibrahimovic sägs vara på gång att öppna ett padelcenter i Årsta. Foto: Direktpress/Mostphotos

Zlatan öppnar Stockholms största padel-center

Om allt går i lås öppnar Stockholms största padelcenter i Årsta innan årsskiftet. Bakom satsningen står Zlatan Ibrahimovic.

  • Publicerad 20:03, 17 okt 2017

Det är företaget Padel Zenter Årsta AB som planerar att öppna Stockholms hittills största anläggning för racketsporten padel. Detta ska ske i en lokal vid Årstafältet, som man fått tillfälligt bygglov på att göra om.

Enligt bygglovsansökan är det en lagerlokal på Grosshandlarvägen som byggs om till padeltennis-anläggning.

– Det är på gång i allra högsta grad. Det har varit trasslat lite med bygglovsärendet men allt är utrett och nu planerare vi öppna Stockholms största padel-anläggning, säger Mikael Ebe, rådgivare till bolaget Padel Zenter Årsta.

Att man valt att stava Zenter med Z har gjort att det spekuleras i att en viss Zlatan Ibrahimovic är inblandad i satsningen. Fotbollsspelaren har flera gånger tidigare setts spela padel i Bromma och sporten har blivit mycket populär att investera i. Bland annat har före detta tennisproffset Jonas Björkman och artisten Måns Zelmerlöw ett padelcenter i Frihamnen sedan några år tillbaka.

Zlatan ny legend på padel?

Att Zlatan har siktat in sig på padelbranschen var Fastighetsvärlden först med att berätta , och tidigare i veckan lade Zlatan Ibrahimovic själv upp en bild på en logga på sitt Instagram-konto med texten "Padel Zenter".
"Öppnar mitt eget Padel Zenter [...] Startar snart min nya karriär" skriver Zlatan under bilden.

Att Zlatan är involverad i padel-centret i Årsta är dock inget som rådgivaren Mikael Ebe vill kommentera.

– Haha, det där får jag inte säga någonting om. Du får prata direkt med bolaget, jag säger ingenting om det ryktet, säger Mikael Ebe.

Thomas Sandström, vd på Padel Zenter Årsta, vill inte heller säga något om detta. Vare sig om storleken på padelanläggningen, varför Zenter stavas med Z, om Zlatan är inblandad eller om anläggningen kan öppna.

– Som sagt. Du får återkomma om någon vecka. Då finns det mer att berätta. Just nu säger jag ingenting, säger Thomas Sandström.

Här på Grosshandlarvägen är planen att Stockholms största padel-anläggning ska öppna inom några månader. Foto: StockholmDirekt

Padel i tre meningar

Racketsport från Sydamerika som är en av världens snabbast växande sporter.

Man spelar alltid dubbel, man kör alltid underhandsserv och bollen får studsa i glaset bakom baslinjen, om bollen först studsat i marken.

Matcherna spelas i bäst av tre eller fem set, och det är samma poängssystem som i tennis.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.